El director de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), Dario Villanueva, ha fet per primera vegada una visita institucional i oficial a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). L'objectiu de la visita ha estat conèixer l'IEC i els projectes que s'hi desenvolupen. Ambdues institucions han posat de manifest la voluntat de firmar un conveni marc de col·laboració que es reafirmarà mitjançant els projectes que es desenvoluparan en un futur. També han declarat que tant la RAE com l'IEC són operatius funcionals al servei de la llengua i que totes dues "proporcionen eines fonamentals per a la ciutadania".

El president de la RAE s'ha reunit aquest dimecres amb el president de l'IEC, Joandomènec Ros, que li ha explicat quina és la funció de l'IEC i com s'estructura. També s'ha reunit amb la presidenta de la Secció Filològica, Maria Teresa Cabré, què li ha explicat els projectes que du a terme la Secció Filològica. Durant la visita, Villanueva ha explicat que "esperen una resposta recíproca per part de l'IEC a la seu de Madrid".

Encara que ha estat la primera visita institucional i oficial que fa un president de la RAE a l'IEC, anteriorment alguns representants de la RAE sí que havien visitat la seu de l'IEC per a cobrir esdeveniments concrets. Però aquesta vegada ha estat la primera ocasió que compareix un president de la RAE a l'IEC per establir una col·laboració directa amb l'entitat. Villanueva ha explicat que "es poden compartir metodologies i fer un intercanvi d'idees" ja que "és fa el mateix tant per al castellà com per al català" i per això "una institució pot ajudar a l'altra". Villanueva ha afegit que "es pretén regularitzar l'enviament recíproc de les publicacions" establint una fluència constant i programada.

Tant la RAE com l'Institut són dues institucions "avalades pel seu recorregut històric". No obstant, el director de la RAE ha insistit que "les entitats que presten un servei a la societat aquestes entitats, s'han d'adaptar a les noves necessitats dels ciutadans, a l'evolució de les llengües i també al desenvolupament tecnològic".

Villanueva ha signat el llibre d’honor de l’IEC, juntament amb el president de l’IEC i la presidenta de la Secció Filològica. Seguidament tots tres han fet una visita guiada per la Casa de Convalescència, la seu de l'IEC.