L'Obra Social 'la Caixa' reafirma el seu compromís amb la comarca de l'Alt Empordà, col·laborant amb l'Institut d'Estudis Empordanesos amb una aportació de 6.000 euros, per l'edició del volum número 47 dels Annals, que conté el dossier sobre el cicle de conferències 'Novetats en la recerca històrica empordanesa. Darreres investigacions, primers resultats', així com en el llibre Garriguella fortificada. Desxifrant els búnquers: arquitectura i paisatge, d'Adela Geli Anticó, volum que enceta la nova sèrie monografies de l'IEE.

La presidenta de l'Institut d'Estudis Empordanesos, Anna Maria Puig, s'ha mostrat satisfeta de la col·laboració de l'Obra Social 'la Caixa' en l'edició d'aquestes publicacions, que posen a l'abast de tothom la recerca que s'està fent a la comarca de l'Alt Empordà, amb un especial compromís envers els socis que donen suport a l'entitat.

El director d'àrea de negoci de CaixaBank a l'Empordà, Miquel Pascual, ha destacat que l'Obra Social 'la Caixa' contribueix fermament a donar suport a la cultura del territori, i n'és una mostra aquesta col·laboració amb l'Institut d'Estudis Empordanesos.

Compromís amb el territori

El Pla Estratègic de la Fundació Bancària 'la Caixa' 2016-2019 preveu una inversió de més de 2.000 milions d'euros en Obra Social. El 2016, l'entitat ha impulsat més de 46.000 iniciatives socials, de les quals s'han beneficiat més de 10 milions de persones.

El 2016, l'Obra Social 'la Caixa' ha atès, amb un pressupost de 500 milions d'euros, més de 63.600 infants en situació de pobresa, ha implicat en diferents activitats més de 813.000 persones grans, ha facilitat més de 27.000 llocs de

treball a persones en risc d'exclusió social, ha atès més de 20.000 malalts avançats, ha promogut més de 33.000 habitatges socials, ha involucrat 14.200

voluntaris de 'la Caixa' en iniciatives socials, ha destinat més de 35 milions d'euros a investigació, ha concedit més de 200 beques i ha desenvolupat accions educatives per a 2,3 milions d'alumnes.

L'entitat es consolida un any més com la fundació més important d'Espanya pel que fa a recursos invertits en acció social, i com una de les més importants d'Europa i del món.