L'Acadèmia de Hollywood ha retut homenatge al clàssic de l'animació 'Bambi' pel seu 75 aniversari, en un esdeveniment que va comptar amb la presència de Donnie Dunagan, la veu del cervatell protagonista en la versió original del film.

"Som part d'alguna cosa que emociona la gent de forma extraordinària. Encara m'arriben cartes a casa cada setmana, i fins i tot dibuixos de nens de tot arreu del món", va explicar Dunagan des de l'escenari del Teatre Samuel Goldwyn (Beverly Hills) .

Dunagan tenia tres anys quan va guanyar un concurs de talents a Memphis (Tennessee) i va cridar l'atenció d'un executiu de la indústria del cinema, que va convèncer la seva família perquè es mudés a Hollywood. Entre els anys 1938 i 1941, el petit Dunagan va rodar set pel·lícules, però va estar a punt de no intervenir en la cinta que li canviaria la vida. "Walt Disney va trucar a casa meva i la meva mare va atendre la trucada. No ens ho podíem creure, però quan ho vam parlar amb el meu agent, ell no volia que acceptés el projecte. Jo tenia llavors 5 anys, i el vaig acomiadar", va rememorar Dunagan entre rialles.

"Imagineu si no arribo a fer-ho! M'ha ajudat molt en la vida ser la veu de Bambi, encara que no sempre va ser així", va comentar en al·lusió als seus anys en les Forces Armades dels EUA, durant els quals sempre va ocultar aquell dada. "No volia que em diguessin 'sergent Bambi' o 'comandant Bambi'", ha confessat Dunagan.

Al costat d'ell va comparèixer Peter Behn, la veu del conill Thumper (Tambor) en la versió original de la cinta. "Haver tingut aquesta connexió amb la història és una cosa que valoro cada vegada més amb el pas dels anys. És bonic veure que la pel·lícula ha deixat un llegat gairebé tan durador com jo", va confessar.

Behn, gairebé sense experiència prèvia, va aconseguir el paper quan tenia quatre anys després d'haver estat recomanat pel seu pare, un veterà guionista de Hollywood. Va completar els seus diàlegs durant més de dos anys, temps en el que la seva família es va desplaçar a Tucson (Arizona).

Per a cada sessió d'enregistrament, Behn, que originalment aspirava a ser la veu de Bambi, es desplaçava en tren fins a Los Angeles amb la seva mare. "Crec que no vaig arribar a fer audicions per al paper de Thumper. Ho vaig aconseguir perquè a un dels animadors li va agradar la meva veu i la va recomanar per al conill. No era una veu impostada. Era, senzillament, la meva manera de ser", va manifestar .

Durant dècades Behn va decidir allunyar-se de la indústria de l'entreteniment i centrar-se en els seus negocis immobiliaris, fins que un periodista, portant a terme un reportatge en els anys 90, va donar amb el seu parador a Vermont i, des d'aleshores, ha intervingut en tots els esdeveniments de Disney relacionats amb el film.

L'acte va ser moderat pel crític de cinema Leonard Matlin i va comptar amb la intervenció de l'animador Andreas Deja, creador de personatges animats com Gaston ( "La bella i la bèstia"), Jafar ( "Aladdin") o Scar ( "El Rei Lleó" ).