Representants de l´Ajuntament de Figueres i del Foment de la Sardana Pep Ventura van acompanyar aquest passat dijous a la consellera de l´Ajuntament de Perpinyà Virginie Barre i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, a la presentació de la candidatura de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019 que va tenir lloc a la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà. La roda de premsa va servir per mostrar el suport a la candidatura de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019 i per presentar a la Catalunya Nord el programa de Figueres Capital de la Sardana 2017 i del Bicentenari del naixement de Pep Ventura.

El regidor de Cultura Popular, Quim Felip, va explicar els objectius i l´experiència dels 6 primers mesos com a Capital de la Sardana 2017. Felip també va manifestar el "suport inequívoc a la candidatura de Perpinyà" i va destacar que "per a Figueres és una gran oportunitat continuar la col·laboració entre els sectors sardanistes de cada banda del Pirineu a través de la sardana, la música tradicional i la cultura popular".

Per la seva banda, la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat Mauné, va explicar en què consistia la capitalitat de la sardana i va fer una valoració dels 34 actes celebrats fins ara a Figueres.