La Biblioteca de Figueres organitza la jornada Sardana i partitura, un apropament a les edicions relacionades amb la sardana, la cobla i els seus compositors, que tindrà lloc el 18 de maig, amb motiu de la celebració de Figueres Capital de la Sardana 2017.

La fórmula d´aquesta jornada proposa una trobada amb el món de les edicions musicals a Catalunya: les editorials, empreses i iniciatives catalanes que nodreixen de partitures, enregistraments i materials pedagògics i divulgatius a interessats i professionals de la música. Un sector molt divers i poc divulgat, capaç d´oferir els seus materials en formats analògics i digitals i amb propostes imprescindibles per a donar cos a la vida pedagògica i a la recuperació del patrimoni de la música catalana. La Jornada es clourà amb una conferència divulgativa sobre la sardana, els seus mites i tradicions.

Activitats de la jornada

11 h - 13.30 h / 16 h - 19 h: Mostra de partitures, cd's, mètodes, revistes i llibres editats a Catalunya i relacionats amb la sardana, la música de cobla i els seus autors. Novetats editorials i materials pedagògics. A la mostra s´hi podran trobar i adquirir publicacions de diferents editors, així com conèixer els seus catàlegs i plataformes digitals.

16.30 h: Taula rodona sobre les publicacions musicals a Catalunya amb representants del Gremi d'Editorials de Música de Catalunya i del sector discogràfic. Una xerrada oberta a tothom però d'especial interès per a músics, pedagogs musicals i bibliotecaris que vulguin apropar-se a l´ampli ventall d´edicions entorn a partitures i enregistraments musicals. Els convidats a la taula són Francesca Galofré, Professora Superior de Música, Presidenta del Gremi d'Editorials de Música de Catalunya GEMC, gerent de l´editorial Dinsic Publicacions Musicals i Cofundadora de Notes in Cloud SL; Bernat Cabré, músic i musicòleg amb una llarga trajectòria en el món editorial que ha compaginat amb la docència universitària a l´UAB (Musicologia) i cofundador de l´editorial Ficta; Joan Ribó, gerent del segell discogràfic Audiovisuals Sarrià i Robert Roqué, responsable del Grup d´Informadors sardanistes de Catalunya GISC. La taula estarà moderada per Alfons Gumbau.

18 h: Pausa cafè

18.30 h: Conferència "La sardana: mite i tradició. Una aplicació didàctica per a l'escola" del musicòleg empordanès i professor a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, Joan de la Creu Godoy i Tomàs. Aquesta conferència es presenta per primera vegada en català després de la seva estrena al Cuarto Encuentro de Etnomusicologia de l'estat de Chiapas, a Mèxic. La conferència tractarà àmpliament de la història de la sardana i dels seus instruments per acabar amb un capítol final destinat a la proposta didàctica.

La Jornada s´adreça a músics, compositors i intèrprets, bibliotecaris, pedagogs musicals, estudiants de música, sardanistes, corals musicals, musicòlegs, entitats relacionades amb la cultura catalana i/o tradicional, comerç especialitzat (botigues d´instruments musicals).

La jornada és d´accés lliure, amb inscripció recomanada disponible fent clic aquí.