L'estudi Disney va confirmar en un comunicat que el capítol IX de la saga 'Star Wars' arribarà a les sales de cinema el 24 de maig del 2019 i que la cinquena entrega de 'Indiana Jones' es retarda fins el 10 de juliol de 2020.

La novena entrega de la franquícia galàctica, que posarà fi a la tercera trilogia de la saga, serà dirigida per Colin Trevorrow ( "Parc Juràssic") i en ella no hi apareixerà finalment l'actriu Carrie Fisher, que va morir el desembre de l'any passat, segons ha confirmat recentment la presidenta de Lucasfilm, Kathleen Kennedy.

"Tristament, la Carrie no estarà en l'episodi IX (sense títol encara). Veurem un munt de la Carrie a l'episodi VIII (" Star Wars: Els últims Jedi ") i això és fantàstic", va dir Kennedy en declaracions a la cadena ABC durant la convenció Star Wars Celebration d'Orlando.

Aquestes declaracions descarten que Fisher aparegués en pantalla en l'episodi IX, ja fos amb material prèviament rodat o a través d'una recreació digital.

Així mateix, amb la nova data assignada a 'Indiana Jones 5', aquesta cinta, dirigida per Steven Spielberg i protagonitzada per Harrison Ford, arribarà a les sales gairebé un any després del previst, ja que anteriorment es va anunciar que s'estrenaria el 19 de juliol del 2019.

En el seu lloc veurà la llum la nova versió que prepara l'estudi del seu clàssic "El rei lleó", aquesta vegada amb personatges de carn i ossos.

A més, Disney va confirmar també que la seqüela de 'Frozen: el regne del gel' debutarà en els cinemes el novembre del 2019.