Tom Jones, Estrella Morente, Txarango, Bustamante, Loquillo, Els Amics del les Arts, Rosana i Chambao són alguns dels grans protagonistes de la desena ecició del Festival Sons del Món 2017. El director del Festival Xavi Pascual ha destacat que aquesta és la programació més ambiciosa en la història del Festival, amb la que es pretén consolidar aquesta cita com un dels grans festivals d'estiu de Girona. Fa un parell de mesos el Festival avançava l'actuació de Tom Jones pel 22 de juliol com a pal de paller del cartell, i ja s'ha venut la meitat de l'aforament disponible a la Ciutadella. "El concert era ja una declaració d'intencions del que ha de ser aquesta nova etapa, una aposta cap a la internalització i el creixement del Festival" assenyala Pascual. Els concerts de gran format han passat de 5 a 8, gairebé s'han duplicat i l'aforament també ha crescut de manera que la plaça de la Basílica podrà acollir fins a 900 persones i la Ciutadella de Roses n'acollirà més de 2.200, ha destacat. La inauguració del Festival serà el 24 de juny a càrrec de Chambao i Merkado Negro, en un concert a la platja d'Empuriabrava que tindrà moltes altres sorpreses.

Estrella Morente, una de les artistes més importants del flamenc, actuarà a la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries el 7 de juliol i l'endemà Els Amics de les Arts presentaran el seu exitòs darrer disc Un estrany poder amb aforament limitat també a Castelló d'Empúries. Rosana presentarà al mateix escenari el 28 de juliol el seu exitós disc 'En la memoria de la piel', en l'únic concert que oferirà aquest estiu a Girona. A l'espai de la Ciutadella, Txarango, el grup de moda actualment a Catalunya oferirà el 21 de juliol el seu únic concert d'aquest estiu a comarques gironines, acompanyats de Gertrudis. Bustamante arriba també a Roses amb l'únic concert a Catalunya de la seva gira, el 29 de juliol. Loquillo, un dels grans artistes del país, pren el relleu el 4 d'agost amb la presentació de la seva gira antològica Salut i Rock and Roll a Roses.

Concerts íntims als cellers

Arran de l'èxit que l'any passat va tenir la programació de concerts íntims als cellers de l'Empordà, Sons del Mon 2017 ha programat cinc concerts amb Pedro Guerra, al celler Martin Faixó a Perafita; Maria Arnal i Marcel Bagés realitzaran el concert de clausura del festival al Celler Espelt; Judit Nedderman actuarà al Celler de'n Guilla i el mediàtic Ramon Mirabet actuarà a la Vinya dels Aspres. L'oferta als celelrs es tanca amb Paula Valls, una de les noves veus del jazz català amb més projecció, que actuarà al Celler La Vinyeta.

Zona Village, amb productes de l'Empordà

Com a novetat d'aquest any el Festival obrirà una Zona de Village amb productes de l'Empordà on el públic assistent podrà, abans i després dels concerts, fer un mos, una copa de vi, o un còctel. Laura Masramon continua essent la sommelier del festival i la responsable de realitzar els maridatges entre els artistes programatsi els vins de la Ruta del Vi DO Empordà que és el tret característic i singular del Festival.