És diumenge, 23 d'abril i Sant Jordi. Arreu del país se celebra la diada de les lletres catalanes. Els carrers i places es desperten avui plens amb les nombroses i tradicionals parades de llibres i roses, una cita inaludible cada any que, si el temps acompanya, esdevindrà exitosa. Aquest dia, les grans estrelles són els llibres i, entre aquests destaquen els dels autors locals o les propostes de les quatre editorials de la comarca (Brau Edicions, Cal·lígraf, WunderKammer i Atalanta), com cada any molt prolífiques. Totes elles aborden gèneres diversos i, sens cap mena de dubte, proposen un joc al lector: viatjar més enllà de l´espai present, reflexionar sobre temes que ens afecten, emocionar-nos amb vivències i sentiments propers.

A Figueres, la capital altempordanesa, les activitats són molt variades i s'allarguen durant tota la jornada festiva. A destacar l´onzena Fira d´Intercanvi de llibres de segona mà del Consorci de Normalització Lingüística; un concert de l´Orquestra Versatile del Casino Menestral (17.30 hores) i, tot seguit, una lectura de poemes d´arreu del món impulsada per Òmnium Cultural (18.30 hores).

A Castelló d´Empúries han proposat una ruta gastronòmica de Sant Jordi per divuit establiments del municipi i una visita guiada a la ruta literària Fages de Climent, a partir de les 11 del matí des de la plaça dels Homes. Els participants recorreran espais i indrets de Castelló, Empuriabrava i el parc natural dels Aiguamolls vinculats amb la seva vida i obra.

A la Jonquera, els alumnes del curs de danses urbanes del Punt Jove de la Jonquera actuen al matí i fan un dinar popular, sardanes i xolatada. L´activitat de Sant Jordi encara continuarà al municipi uns dies més.

A l´Escala destaca un recital poètic a la biblioteca i un concurs d´instagram per festejar Sant Jordi mentre que a Llançà, entre les diferents propostes hi ha la presentació d´un llibre i un concert de l´escola de música. A Roses la festa es concentra a la plaça Catalunya, com cada any.