Edicions Cal·lígraf té pocs anys d'història però ja acumula un catàleg important. Per aquest Sant Jordi també arriba carregada de propostes.

La sonrisa helada de Josep Maria Hernández

La descoberta del cadàver d´Àfrica Pitarch sota la neu en una pista d´esquí d´Innsbruck i la investigació engegada pel detectiu privat Simón Prisco són el punt de partida de 'La sonrisa helada', primera novel·la de gènere negre del periodista i guionista Josep Maria Hernández Ripoll (Barcelona, 1958). Un llibre ple d´acció, humor, sexe, misteri i sornegueria ubicat a la Barcelona de finals dels 90 quan encara es pagava amb pessetes.

La cuina de la neta d'Ester Marcos

Ester Marcos és una coneguda llibretera de Figueres. Des de fa uns anys porta, amb Abel Granda, Llibres Low Cost a Figueres. Els seus amics i família sabien de la seva passió per la cuina, heretada de les seves àvies i de la seva mare. Un suggeriment de l´editor Jaume Torrent de Cal·lígraf l´ha portat a posar sobre el paper aquestes receptes. L´acompanya en aquest viatge l´il·lustrador i artista Daniel Torrent.

Narracions sicilianes de Giovanni Verga

Giovanni Verga està considerat un dels grans renovadors de la literatura italiana. En aquest conjunt de relats, ens mostra, amb tota la cruesa, la vida al medi rural de l´illa dominada per senyors i capellans, en la qual els sentiments són sacrificats a la llei de la supervivència i la riquesa.

La volta al rock a 33 revolucions de Ramon Moreno

L´estudiós de la música Ramon Moreno proposa un recorregut apassionant pel món de la música rock en el seu sentit més ampli o de la música popular del nostre temps. El rock vist a través de vint-i-cinc discos triats, una excusa per parlar dels seus autors i del context.

Don Quijote en Barcelona de Joan Manuel Soldevilla

La Barcelona quixotesca és una invenció de Cervantes. Aquesta és la tesi que planteja el catedràtic Joan Manuel Soldevilla en aquest estudi totalment a contracorrent de les tesis cervantines. A més, també planteja la possibilitat de si Cervantes va conèixer l´Empordà.