Desde l’editorial Atalanta, Jacobo Siruela segueix editant els llibres que li interessen com a lector, obres innovadores que se situen en el vértex de la ciència, la nova filosofia i l’art. En són una mostra les novetats que ha publicat per aquest Sant Jordi, per captivar i satisfer els lectors més especials.

'Filosofía viva. La ecofilosofía como un árbol de la vida' d’Henryk Skolimowski

Un nou Skolimowski a Atalanta: figura central de la ecofilosofia.

Aquest llibre ofereix una visió filosòfica renovadora del món que abraça des de la cosmologia fins a la consciència, ja que el pathos de les societats modernes és, en definitiva, un problema de sentit.

'Las máscaras de Dios. Mitología primitiva' de Joseph Campbell

Atalanta republica, amb una acurada i esplèndida posada al dia, la monumental tetralogia Las máscaras de Dios, una de les obres més influents i importants de Joseph Campbell i una eina bàsica de pensament narratiu, mitològic i antropològic.

'Siete cuentos japoneses' de Junichiro Tanizaki

Set contes, elegits entre una vasta producció i ordenats cronològicament. El lector percebrà l’evolució de la narrativa breu de Tanizaki, des de la seva fascinació inicial per Occident a l’exaltació dels valors de la tradició japonesa.

'Vindicación del arte en la era del artificio de J.F. Martel

Encara que el centre de gravetat d’aquest llibre és l’art, pertoca profundament a dos temes: l’esperit humà i l’anestesiada societat contemporània. El punt de partida de Martel és que hem de considerar la creació artística com a condició universal del que és humà.