20 de abril de 2017
20.04.2017
40 Años
40 Años
SANT JORDI 2017

Deu propostes per Sant Jordi

20.04.2017 | 18:08
Novetats i recomanacions

Torna a gaudir de la lectura amb els títols que us proposem

Sant Jordi és, sens dubte, la gran festa de les lletres catalanes i, com no, dels escriptors. En aquests dies previs a la diada, us fem deu propostes per triar i remenar.

La música i nosaltres de Vicenç Pagès i Jordà (Cossetània - 12 euros)

Des de la mort del dictador Francisco Franco fins a la consagració de la música ballable als vuitanta van transcórrer uns quants anys que van coincidir amb l´adolescència de Vicenç Pagès Jordà, una edat en què la música es grava a la ment com en els solcs d´un vinil. A la primera part de La música i nosaltres hi apareixen grups tan oposats i tan influents com Abba, AC/DC i The Clash. La segona part està dedicada als grups nostrats, de Ramon Muntaner a Manel.

Llum/Luz d´Elisabet Riera (L´Altra Editorial/Sexto Piso - 18 euros)

El retorn d´una dona al poble, la necessitat de superar la foscor i la coneixença d´una nena, són els motors d´aquesta novel·la lluminosa.


 

Argelagues de Gemma Ruiz (Grup 62 - 18,50 euros)

La periodista Gemma explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L´esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d´una ciutat en procés d´industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la vida diària familiar. Els fets i les veus reivindiquen, per si mateixos, el paper de la dona en l´evolució de la societat catalana del segle XX. Argelagues és un relat èpic i emotiu sobre aquestes dones i també un homenatge que estava pendent.

L´actor Lucas Bilbo d´Àngel Burgas (Edebè - 9,95 euros)

Àngel Burgas escriu en la seva nova proposta per a joves sobre una desaparició. Un dia, la Rut Fàbregas desapareix. Ni la seva família, ni els seus amics, ni la policia saben on buscar-la. Només Lucas Bilbo, el seu company de teatre, té una informació que calla...

Rosa de cendra de Pilar Rahola (Grup - 62, 21,50 euros)

El darrer premi Ramon Llull narra la història d´una família que lluita pels seus ideals. Una societat plena d'esperança. Una Barcelona a punt d'esclatar.

La senyora Stendhal de Rafel Nadal (Grup 62 - 18,50 euros)

Després de l´èxit internacional de La maledicció dels Palmisano, Rafel Nadal torna a la Catalunya de postguerra amb la seva obra més madura; una novel·la colpidora, a cavall de realitat i ficció, que tanca el cicle de l´autor sobre els bàndols, el destí i la llibertat individual.


Dóna´t d´Àngels Bassas (Grup 62 - 17,00 euros)

En el seu debut novel·lístic, l´actriu Àngels Bassas sorprèn amb la història d´un desig. Una intriga passional protagonitzada per una dona que vol viure la vida, real i professional, intensament i sense reserves. La Maria és una actriu que té tècnica i taules, però que, sobretot, creu en allò que està fent. Fa anys que treballa en el món del teatre i coneix bé els somnis i les frustracions dels actors i les rivalitats i enveges que s´hi amaguen. Ara mateix està de gira amb la companyia.
La rutina de les seves actuacions, però, de sobte es veu alterada per l´aparició d´un home desconegut que la segueix de ciutat en ciutat. L´atracció inicial aviat condueix a la seducció i finalment a una passió explícita i desfermada, d´un agosarament i plaer tan intensos que per força ha de tenir conseqüències. Perquè a la vida hi ha misteri, perquè a la vida de tant en tant cal arriscar-se, perquè la vida val la pena viure-la a fons. O no?

Els Vells Amics/ Los Viejos Amigos de Sílvia Soler ( Columna i Destino - 20,50 euros)

Cinc estudiants de Belles Arts viatgen a París per visitar la gran exposició que es va fer sobre Gauguin al Grand Palais a finals dels anys vuitanta. Aquell viatge, de només quatre dies, els durarà tota la vida. En Marc, la Lídia, en Mateu, l´Ada i en Santi teixiran, a partir d´aleshores, una amistat que sembla indestructible i que els mantindrà ancorats als vells temps, als anys dels grans anhels. Els protagonistes, però, entendran aviat que tan difícil és mantenir-se fidel a la vocació artística com renunciar-hi. I la vida, que cada vegada es torna més exigent, acabarà posant-los a prova.


El setè àngel de David Cirici (Grup 62- 20.00 euros)

L´Ernest, un publicitari d´èxit i entusiasta dels plaers de la vida, navega amb el seu veler entre les illes de Patmos i d´Icària en companyia del seu fill de set anys Marc, de la seva parella Sophie i del petit Max, fill de la Sophie. Fa mala mar. Quan comença a pondre´s el sol, el veler topa amb les restes d´un naufragi i en Marc cau a l´aigua. Així comença la història. El lector seguirà la recerca desesperada del pare, el sentiment de culpa i la crisi que el duu a les portes de la bogeria. I seguirà, en paral·lel, l´aventura del fill, que la nit mateixa de l´accident és rescatat per una llanxa carregada de famílies de Síria i l´Afganistan que miren d´arribar a les costes de Samos. Sense que ningú no ho sàpiga, el petit Marc viurà l´aventura incerta dels refugiats.

Nosaltres dos de Xavier Bosch (Grup 62 -21 euros)

El Kim i la Laura es coneixen a la universitat. Vénen de mons molt diferents. Ell, seductor i despreocupat, és fill d´un hoteler del passeig de Gràcia de Barcelona. Ella, de Banyoles, és senzilla, idealista i sap que la vida es basa en els detalls. Junts riuen, es diverteixen i, units pel vincle de l´amistat, superen els esculls del destí. Malgrat els seus camins divergents, saben que sempre hi són per ajudar-se. Tant se val la distància. Tant se val que triguin molt temps a retrobar-se. Són dos amics, com n´hi ha pocs, a prova de tot. És possible l´amistat entre un home i una dona?

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen