Per Setmana Santa, l´Escala s´omple de visitants amb ganes de moure´s. Les propostes per aquest públic són molt variades, principalment culturals i que ajuden a conèixer millor aquest entorn magnífic com ara visites guiades al diferents espais museístics o a Empúries, tallers al Maram o exposicions. També, des de divendres i fins diumenge, durant tot el dia, s´instal·larà un mercat artesà a la Riba.

Una de les novetats d´aquest any és la visita al criptopòrtic de la domus dels mosaics d´Empúries. Es tracta d´un espai subterrani i cobert, ubicat sota la superfície del persistil, el jardí principal d´aquesta casa romana que per primera vegada s´obre al públic equipat amb audiovisuals i 3D. De visites guiades al criptopòrtic se´n faran des de divendres fins diumenge, matí i tarda. Duren uns vint minuts i costa 1,5 euros per persona. Els menors de 5 anys entren de franc. Aquesta visita s´uneix a la teatralitzada que es farà a l´Emporiae romana de la mà d´antics habitants. Aquesta visita està pensada per a tota la família i ajuda a entendre millor l´antiga ciutat d´Empúries.

De l´antiguitat a Monet

D´altra banda, els amants de l´art tenen diferents cites: des d´una mostra sobre joguines a l´antiguitat a Empúries; una exposició sobre el vincle de l´Escala amb el vi i també cal destacar la mostra Somnis de Monet a la galeria d´art Mestral que aplega les creacions d´una vintena d´artistes amb les quals han interpretat obres d´aquest pintor. Es pot veure fins al 23 d´abril.