L'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà ha finalitzat les tasques de digitalització, preparació i indexació de tots els llibres d'actes del municipi d'Agullana des del 1847 fins al 1981, encara que els primers anys no presenten una continuïtat. Tota aquesta informació, més de vuit mil pàgines d'informació, ara es pot consultar i descarregar a Arxius en Línia.

S'apleguen els acords presos per l'Ajuntament des d'un primer acord on es convoca a Girona a l'alcalde, Antoni Bech de Careda i altres autoritats a la Caja de Quintos, datada el 1847, fins la tramitació de l'expedient de declaració de monument històricoartístic de l'església parroquial de Santa Maria del 1981.

Entre aquesta documentació també s'han inclòs els padrons d'habitants més antics del 1819 i endavant fins a la guerra civil, així com nombroses matrícules industrials des del 1849 amb la presència de tapers i nombrosos tallers relacionats amb el món del suro, nombrosos transportistes o recaders, a més de les ocupacions més comunes com flequers, barbers, taverners, fabricants d'espardenyes, fusters, ferrers... , tot plegat són sèries documentals molt preuades per a la recerca genealògica.

Cal no oblidar que la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals, ja que ofereix una còpia alternativa a la consulta i, alhora, permet obtenir un duplicat de reserva per a conservar en un repositori segur.