La XII edició de la Festa del Cinema, amb entrades a un preu reduït de 2,90 euros, se celebrarà entre el dilluns 8 i el dimecres 10 de maig, segons han informat avui els seus organitzadors.

A partir d'aquest dijous els espectadors es poden acreditar a la web fiestadelcine.com, requisit imprescindible per a beneficiar-se dels descomptes, excepte els menors de 14 i els majors de 60 anys, que poden acudir directament.

Organitzada per la confederació de productors audiovisuals FAPAE, la federació de distribuïdors FEDICINE, la de exhibidors, FECE i l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), la Festa del Cinema busca fomentar l'assistència a les sales com un hàbit social i cultural.

Es va celebrar per primera vegada el juny de 2009 i des de llavors acumula més de 15,6 milions d'espectadors. Després de quatre anys d'ajustos, a l'octubre de 2013 la festa va pegar el gran salt, en duplicar el nombre d'assistents i superar per primera vegada el milió i mig d'espectadors.

A partir de llavors va començar a celebrar-se amb caràcter semestral, una cita a la tardor -habitualment més multitudinaria- i una altra a la primavera -la de maig de 2016 va registrar 1,7 milions d'espectadors-.