La sala d'exposicions Ca l'Anita de Roses presenta, des d'aquest dissabte i fins al 7 de maig, l'exposició 'Ras-le-bol', de l´escultor rosinc Narcís Costa. La mostra, on es pot veure obra totalment recent i inèdita, s´integra per una sèrie on l´escultor ens parla a través de les peces exposades, de l´agressió, de la imposició i del buit que deixa tot acte de força en la matèria. La inauguració es fa a les 8 del vespre.

Narcís Costa (Girona, 1949) ve d´una família de fusters i tot i que va formar-se primerament en disseny gràfic, ha desenvolupat la seva trajectòria artística en el camp del volum i l´escultura. Segons Cristina Masanés, qui presentarà l´exposició aquest dissabte, el conjunt d´obres que Narcís Costa mostra amb la sèrie 'Ras-le-bol' són "cossos que convoquen els efectes d´un gest, són testimoni d´una agressió. Una agressió física i tangible que canvia, d´una manera definitiva, l´estat de la matèria. Ras-le-bol és efecte de la immediatesa, de la força cega, la del puny o de l´estrip, la de l´impacte d´un projectil o la d´una bastonada. En aquest cas, l´escultor ha deixat que la força actués tota sola per recollir-ne, tot seguit, els seus efectes: la matèria ferida. 'Ras-le-bol' constata un límit, el del "ja n´hi ha prou.

Les peces contenen una emotiva fidelitat a la matèria. En Narcís Costa treballa per sèries: tria una idea i deixa que creixi fins que desplaça la matèria, la modifica. A vegades, és un concepte, com les seves figures escherianes o els seus laberints; d´altres, un objecte, com la taula, i d´altres, un element indispensable de la natura, com la lluna. La seva última sèrie parla d´agressió, d´imposició, parla del buit que deixa tot acte de força».

Narcís Costa (1949) es va instal·lar a l'Alt Empordà als anys setanta. Inicià la seva trajectòria artística a l'Escola Eina de Barcelona i la va consolidar a París, a l'École de Beaux Arts. La seva primera exposició va ser a la galeria La Gàbia de Girona, l'any 1972.

A partir dels anys vuitanta, i fins avui, ha exposat periòdicament en galeries, sales públiques i museus de Roses, Cadaqués, Figueres, Girona, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Begur, Tossa de Mar, Banyoles, Anglès, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Thuir i Sabadell entre altres. Paral·lelament, ha participat en diverses edicions de la Mostra d'Art Contemporani de Garriguella, ArtExpo de Barcelona i en nombroses iniciatives en l'àmbit català i també a Rhodes (Grècia), a la Universitat de Southampton i Winchester (Anglaterra) i a Cahors (França).

obra pública a les ciutats de Figueres, Roses, Castelló d'Empúries, Girona i Torrelles de Llobregat. Hi ha obra seva al Museu de l'Empordà de Figueres, al Museu d'Art de Girona, a la Diputació de Girona, al Consell Comarcal del Gironès, a l'Ajuntament i al Teatre Municipal de Roses i a nombroses col·leccions particulars.