La Fundació Carulla cita de nou a les entitats que treballen en temps de lleure i que eduquen, dia a dia, des de la proximitat, l'aprenentatge de competències, habilitats i valors, el contacte amb la natura i el treball des de la comunitat i els barris per afavorir el sentiment de pertinença.

Novetats

La XIII edició contempla dues novetats importants. La primera és l'aposta per estimular projectes nous, per la qual cosa hem creat tres premis destinats a promoure iniciatives noves. La segona és que la Fundació Carulla ajudarà al desenvolupament dels projectes guanyadors amb un acompanyament metodològic per part de professionals del món de l'educació en el lleure i d'experts en la temàtica dels projectes guanyadors. Els guardons són de 4.000 € cadascun.

Aquests premis s'atorgaran a projectes que afavoreixin el coneixement del país des d'un punt de vista lingüístic, cultural, geogràfic i històric, i es valoraran els projectes que posin èmfasi en: la transformació social dels barris i els municipis; estratègies per incloure col·lectius vulnerables en els projectes i les activitats; i el treball en xarxa amb la resta d'agents del territori.

Premis a l'experiència i la trajectòria

A més dels 3 premis nous d'estímul, els XIII Premis d'Educació en el Lleure també volen reconèixer una experiència i la trajectòria d'una entitat. Ambdós guardons són de 4.000 €.

El premi a una experiència d'educació en el lleure que sigui feta per joves i/o per a joves està convocat conjuntament amb la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. D'altra banda, el jurat, amb independència de les propostes presentades, concedirà un premi de reconeixement a la trajectòria d'una entitat.

Com presentar-se als premis.

Les propostes poden ser presentades per entitats de base de totes les terres de llengua catalana. Les federacions i les associacions d'entitats no es poden presentar. Les entitats guardonades en edicions anteriors podran tornar-se a presentar tres anys després de guanyar el premi.El termini de presentació de propostes finalitzarà el 16 de juny del 2017. Per optar al guardons cal emplenar el formulari d'inscripció que ja es troba al web de la Fundació: www.fundaciocarulla.cat.

El jurat

El jurat dels XIII Premis d'Educació en el Lleure està format per Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Fabian Mohedano, Oriol Recasens, Edgar Iglesias, Rafa Ruiz de Gauna, Marta Rosàs i Marta Vilalta.

Els Premis d'Educació en el Lleure, que compten amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, estan destinats a posar en valor la tasca educativa i transformadora de projectes, experiències i trajectòries dins l'àmbit de l'ensenyament social i del lleure que porten a terme aquestes entitats.