El cicle expositiu Empordoneses, continua inaugurant exposicions a diferents espais. Aquest dimarts a les 18 hores l'artista Esther Baulida inaugurarà la instal·lació El Jardí al Museu del Joguet de Catalunya.

A la instal·lació es combinen diversos objectes amb una projecció de vídeo. El Jardí és l´emmirallament mutu de dues representacions, una que trobem en l´escenari dels objectes i l´altra que contemplem en la pantalla. D´aquesta manera, el vidre de la pantalla adquireix la funció de porta. Una porta que, constatem, està oberta pel vincle existent entre el ´dintre´ i el ´fora´ però que posa límit al contacte físic entre els dos espais. Són, segons la concepció de l´artista, com dos mons que s´atrauen entre sí, que aconsegueixen semblar germans si bé tenen una natura ben diferent. És, explica Baulida, "un joc de paral·leles que s´acaben trobant en algun lloc, tal com ja proposava Lewis Carroll amb la seva Alícia a través del mirall. De fet, el Museu del Joguet de Catalunya ho fa cada dia quan obre la porta del carrer".

Leit Motive: Smartphones, 10 anys

El Jardí s´emmarca dins el cicle expositiu Empordoneses 2017 que enguany compta amb un centenar de participants que exposen en una desena d´espais de la comarca. En aquesta vuitena edició, el fil conductor de totes les obres i muntatges és ´Smartphones, 10 anys amb nosaltres´; el qual com el seu indica, vol fer reflexionar sobre la presència dels anomenats ´telèfons intel·ligents´, els quals van fer la seva aparició l´any 2007; i que des de llavors són un aparell indispensable en les nostres vides. Ja sigui per les possibilitats que ofereixen, la dependència que generen, la post-veritat que creen, el control al qual ens sotmeten, o la simple i pura atracció per l´objecte.