La Fundació Dalí de Figueres s'ha mantingut durant el 2016 en el top de visitants (1.368.755 persones) i d'excedents amb 3,7 milions d'euros. En aquest sentit, es van generar 15,1 milions d'ingressos, 11,3 de despeses amb una inversió d'1,4 milions. Aquestes xifres, que permeten al Triangle Dalinià continuar fent activitats "sense ajuts públics", com ha matisat el secretari general Lluís Peñuelas, formen part de la memòria anual d'activitats i econòmica que, aquest matí, el Patronat ha aprovat durant una reunió ordinària de patrons. Al llarg del 2016, es van adquirir 14 il·lustracions; 14 nadales dissenyades per Dalí; 934 fotografies; 140 llibres i 240 revistes relacionades amb el geni.

Respecte la gestió dels museus, Peñuelas ha volgut remarcar que malgrat un lleuger descens de visitants, un 1,4 per cent, allò que cerquen és que "aquest surti satisfet de la seva visita", quelcom que s'assoleix veient els resultats de les enquestes, amb un 85 per cent de valoració molt bona o excel·lent.

Una de les novetats que ha avançat la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, és l'inici dels treballs del catàleg raonat d'escultures i obra gràfica de Salvador Dalí. En aquest sentit, es dona la circumstància que la Fundació està començant a regular el mercat de l'escultura daliniana amb una normativa molt estricta. Com ha assegurat el gerent de la Fundació, Joan Manuel Sevillano, s'estan esmerçant molts esforços econòmics en aquesta vessant "però era necessari fer-los".

D'altra banda, resta pendent de finalitzar la darrera etapa del catàleg raonat de pintures, molt avançat. Aguer també ha volgut destacar les diferents exposicions dutes a terme l'any passat, realçant 'Dalí. Il sogno del classico' que s'ha conclós ara a Pisa amb 90.000 visitants i que es veurà properament a Moscou.