El març poètic arriba enguany a Roses amb una intensa programació que oferirà una aproximació entorn aquest gènere literari des d´una vessant multidisciplinar, amb un recital poèticomusical de Joan Margarit, una exposició dedicada a Joan Brossa, una projecció de cinema entorn a la figura de Nick Cave i diverses activitats infantils.

El primer dels actes programats és l´exposició 'Escolteu aquest silenci', mostra de l´obra polièdrica de Joan Brossa que s´inaugurarà a Ca l´Anita aquest dissabte 4 de març (20 h) i que romandrà oberta al públic fins al 2 d´abril. 'Escolteu aquest silenci' és un poema de Joan Brossa escrit l´any 1963, uns mots que sintetitzen tota una trajectòria projectada en diferents gèneres i disciplines, en un context històric convuls i contrari a la llengua en què s´expressà i a les seves idees (la seva obra es desplega entre 1938 i 1998). Entre les peces que s´hi presenten el visitant podrà trobar 27 peces originals: 11 poemes visuals, 5 cartells, 9 poemes objecte, una instal·lació i el llibre "El bosc a casa", fet en col·laboració amb Pere Jaume. A banda d´aquestes peces, s´han reproduït disset poemes escrits del poeta amb la finalitat de donar el mateix valor a l´obra escrita que a la part visual.

Dissabte 10 de març (21 h), la poesia adquirirà format musical amb Des d´on tornar a estimar, un espectacle que que té com a fil conductor la poesia de Joan Margarit, recitada pel mateix autor i cantada amb un acompanyament musical jazzístic creat per Carles Margarit, creant una unitat entre poesia, cançó i música. Joan Margarit és un dels poetes més importants, llegits i traduïts de la literatura catalana contemporània. Ha publicat més d´una trentena de poemaris dels quals destaca Casa de Misericòrdia (2007), que va ser guardonat amb el Premio Nacional de Poesía 2008 del Ministerio de Cultura i el Premi Nacional de Literatura 2008 de la Generalitat de Catalunya. En acabar l´acte hi haurà "micro obert" per a tots aquells poetes que vulguin recitar poemes.

El 16 de març (19.30 h), el CineClub de la Biblioteca de Roses s´uneix a la celebració del març poètic amb la projecció de "20.000 días en la tierra", de Iain Forsyth i Jane Pollard. Drama i realitat es combinen en 24 hores fictícies en la vida del músic i icona cultural internacional Nick Cave. Amb idees sorprenents i un íntim retrat del procés artístic, la pel·lícula examina el que ens fa ser el que som i celebra el poder transformador de l'esperit creatiu.

Per últim, les propostes infantils arribaran el 18 de març amb una edició especial de l´activitat Petits Contes de la Biblioteca Municipal especialment dedicada a la poesia (11.30 h), i el 25 de març, amb el taller de poesia per a infants "Collage de paraula", que també tindrà lloc a la Biblioteca. Una muntanya de diaris vells, estisores i goma d'enganxar són suficients per començar un delicat viatge per les paraules, a través del qual, afegint imaginació i creativitat, els participants revisaran els diaris amb una nova mirada, retallant, seleccionant tipografies, traient de context les paraules, frases? removent-les, manipulant-les, unint-les com les peces d'un trencaclosques fins a construir un poema amb les nostres regles.