Arriba una nova edició d'Empordoneses aquest mes de març i com cada any, hi haurà un fil conductor creatiu per al centenar de participants que en prendran part en les diferents exposicions que es duran a terme en una desena d'espais de la comarca, que en aquesta edició, serà: ‘Smartphones, 10 anys amb nosaltres’.El dia 3 de març a les 18.00 h. a la Sala d’actes de la Biblioteca de Figueres es presentarà la vuitena edició d'aquest cicle expositiu.

Els smartphones o ‘telèfons intel·ligents’ van fer la seva aparició l’any 2007; des de llavors s’han convertit en un aparell indispensable en les nostres vides. Les possibilitats que ofereixen, la dependència que generen, la post-veritat que creen, el control al qual ens sotmeten, o la simple i pura atracció per l’objecte són algunes de les moltes lectures que se’n desprenen d’aquesta andròmina tecnològica que ja tots portem a la butxaca.

El fet i el concepte de ‘Smartphone’ serà el detonant que cadascun del participants haurà per inspirar se, i a través de la tècnica amb la qual treballaran (pintura, escultura, fotografia, instal·lació, perfomance, etc.), per generar les peces que presentaran a la mostra. La intenció final del projecte és reflexionar sobre aquest artefacte que va molt més enllà d’allò que un dia vam conèixer i que es deia telèfon.

Aquest divendres es presentarà també l'obra que dins del cicle expositiu Mercè Cuartiella i Abdòn Jordà ubicaran en aquest espai.