No hi ha Oscar sense catifa vermella, ni catifa vermella sense màgia, escenari en el qual les etrelles del cinema esgrimeixen les seves millors armes estilístiques i que avui va conduir Emma Stone a l'olimp de l'elegància amb un model daurat que va quedar gravat en la retina dels espectadors

Els nominats i convidats de la 89 edició dels Oscar van ser conscients que aquesta prestigiosa catifa exigeix poder i lluentor, que no és apta per a roba descafeïnada o avorrida, i així amb la lliçó ben apresa va arribar al Teatre Dolby, d'Hollywood Emma Stone, vestida amb un Givenchy daurat, el color de la nit.

Impecable i delicada, va sorprendre amb un vestit daurat de tirants. La part superior amb brodats i la part de baix amb serrells, una peça sofisticada que realçava la seva figura.

Una altra les hi actrius millor vestides va ser Isabelle Huppert, nominada a la millor actriu per "Elle", qui va acudir a la cerimònia amb un sofisticat vestit platejat amb pedreria i màniga llarga, d'Armani.

Una de les primeres a acudir a la gala va ser Ruth Negga, nominada a la millor actriu per "Loving" qui va lluir fabulós vestit amb cua, de màniga llarga i coll d'encaix amb reminiscències isabelines signat per Valentino

Viola Davis, nominada a millor actriu de repartiment per "Fences", qui va arribar amb un model senzill de seda d'Armani, una veritable delícia que centrava l'atenció en pit i espatlles, un disseny que, a més de modelar la figura, li restava anys.

La catifa vermella dels Oscar, passarel·la internacional i extraordinari aparador per a dissenyadors i firmes de luxe de tot el món, és una catapulta de tendències que en la seva última edició ha posat de moda els tons daurats.

I daurada com l'estatueta va arribar Jessica Biel amb un model de Kaufman Franco i collaret de brillants de Tiffany, un estilisme que la va situar com una de les 'sexies' i elegants.

Felicity Jones va lluir un delicat vestit tipus ballarina de tirants en to daurat, un disseny de Dior que li permetia lluir sandàlies també daurades.

A aquest to també també es va sumar l'actriu Michelle Williams, qui va aparèixer en la catifa amb un model bicolor en daurat i negre de tirants.

Un daurat metal·litzat va ser el color escollit per Charlize Theron, un vestit plisat amb escot en 've' de Dior, una aposta que no l'afavoria massa.

Nicole Kidman va aparèixer en el teatre amb un model ajustat brodat amb pedreria d'Armani, senzillament correcta.

Aliena a les tendències, Octavia Spencer va acudir a la gala amb un model gris perla amb cos drapejat i faldilla de plomes de Marchesa que encara que li atorgaven major volum, va resultar elegant.

De daurat es va passar al negre, color que va utilitzar Alicia Vikander amb un vestit de volants d'aire espanyol de Louise Vuitton i Brie Larson en un model de vellut amb cua d'Oscar de la Renda.

I del negre al blanc. Karlie Kloss, cunyada d'Ivanka Trump, va acudir amb un senzill disseny de StellaMcCartney, mentre Hailee Steinfeld va impactar amb un disseny blanc transparent, d'escot "halter" rematat per flors a manera de cascada a l'esquena.

I una de les més esperades de la nit, després de la seva picabaralla amb Chanel, Meryl Streep va aparèixer amb un vestit-pantaló blau nit amb pedreria, disseny sobre el qual no va voler revelar la seva autoria.

Darrere dels vestits que han lluït les estrelles de Hoollywood, hi ha un dissenyador, i també una estilista, una mà amiga que aconsellam però no sempre encerten, prova d'això va ser el model negre de Kirsten Dunst, així com el de Scarlett Johansson o el triat per Janelle Monae.

Tampoc van estar encertades Dakota Johnson, amb un model daurat d'halo "vintange" de Gucci i Halle Berry amb un Versace daurat i negre, un model que va lluir amb un pèl tipus afro, gens afavoridor.

Mortensen, el més atractiu

Al costat de la llarga desfilada de dones va brillar Viggo Mortensen qui, molt somrient, va caminar per la catifa amb un esmòquing blau marí de tres peces amb solapes negres i corbatí de doble llaç signat per Dior.

Va complir amb el protocol Andrew Garfield amb un impecable esmòquing i sabates de xarol, així com Lucas Hedges per "Manchester by the Sesa" qui va assistir amb esmòquing i corbatí, un model que també que va escollir el mexicà Gael García Bernal.

Però un dels que més va cridar l'atenció va ser Ryan Gosling, encara que el mes simpàtic va ser Sunny Pawar, el nen protagonista de "*Lion" qui va combinar el corbatí amb unes esportives multicolors.