"Timecode", del realitzador català Juanjo Giménez, no ha pogut cantar victòria en la categoria de millor curtmetratge en la 89 edició dels Oscars, guardó que ha anat a parar a "Sing (Mindenki)", de Kristof Deák.

"Sing (Mindenki)", dels hongaresos Kristof Deák i Anna Udvardy, està basat en una història real, la de Zsofi, una jove que té problemes amb el director del cor de la seva escola -a Budapest- malgrat el seu amor per la música.

La resta de rivals eren "Ennemis Intérieurs", de Sélim Azzazi (el seu principal contrincant); "La Femme et le TGV", d'Estafa von Gunten, i "Silent Nights", de Aske Bang.

"Timecode" explica l'original relació entre dos guàrdies de seguretat d'un garatge. Aquest treball es va alçar l'any passat amb la Palma d'Or al millor curtmetratge del Festival de Canes, cosa que només ha aconseguit un altre cineasta espanyol, Luis Buñuel, encara que en el seu cas va ser amb un llargmetratge, "Viridiana".

Es tracta d'un curt amb la dansa com element central i que funciona com un toc d'atenció per captar la bellesa en entorns quotidians.

Des de 1996 altres sis directors espanyols han portat els seus curtmetratges als oscars: Juan Carlos Fresnadillo ("Emmanillados"), Nacho Vigalondo ("7:35 de la mañana"), Javier Fesser ("Binta i la gran idea"), Borja Cobeaga ("Éramos pocos"), Esteban Crespo ("Aquel no era yo") i Javier Recio (en el seu cas, el curt animat "La dama i la muerte").