El jurat de les Beques Agita, reunit el passat 20 de febrer, ha decidit atorgar un total de set beques d´entre els 26 projectes presentats en la vuitena edició d´aquests ajuts a la producció, exhibició i difusió de les arts a Figueres.

Després de valorar els projectes presentats i arribar al consens entre els membres del jurat, la llista definitiva de les propostes seleccionades és la següent: Jordi Puig Castellano. Costa Brava. Cartes postals dels 60-70's (arts visuals); Mònica Campdepadrós Pérez i Enric Bardera. Cadiretes (arts visuals); Jordi Soler Company. In private (arts escèniques); Arabel·la Fernández Suñer (Grup Evoéh ). L'arbre de la vida: música i dansa entorn de Felip Pedrell (pluridisciplinari); Marta Sureda Costa. Canal Som Joguines (audiovisual); Manel Gràvalos Olivella. Alfabet del paisatge (arts visuals) i Rocco Muraro Giraud. Figueres transmedia (arts visuals, noves tecnologies)

Les Beques Agita tenen com a objectiu el foment de la creativitat facilitant l'aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics contemporanis a la ciutat de Figueres. Els projectes seleccionats reben una dotació màxima de 10.000 euros, en funció de l'interès i el pressupost presentat, tenint en compte que la inversió total és de 35.000 €, i s´han de desenvolupar en un termini de dos anys. Un cop finalitzats, es presentaran al públic en els equipaments culturals de la ciutat.

La tasca del jurat per arribar a seleccionar els set projectes s´ha realitzat seguint els criteris de valoració que preveuen les bases: la presentació de tots els documents i materials sol·licitats a la convocatòria; la qualitat del projecte presentat; la viabilitat econòmica, tècnica i gestora de la proposta; l´originalitat, innovació i contemporaneïtat, i la relació i interès del projecte per a la ciutat de Figueres i la comarca de l´Alt Empordà.

L´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància de promoure la creació cultural a la ciutat en totes les seves disciplines.