Tretze galeries catalanes han aterrat aquest dimecres i fins diumenge a la fira internacional d´art ARCOmadrid. Com a novetat destaca l´estrena de la barcelonina Galeria Mayoral, que arriba al recinte d'Ifema per primera vegada amb una proposta que contraposa Joan Ponç i Alexander Calder. Les galeries ja més veteranes al certamen com Senda, ADN, Joan Prats, Taché, Àngels Barcelona o Projectesd, entre d'altres, també hi ha estat presents. L'essència catalana a ARCOmadrid es concreta amb la presència d'obres d'artistes contemporanis com Salvador Dalí, Tàpies, Muntadas, Plensa, Aballí, Calder o Fontcuberta. El polifacètic Albert Pla ha ofert una 'performance' a la galeria Barro provinent d'Argentina, el país convidat d'aquesta edició. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha visitat l'espai i ha anunciat una nova línia d'ajuts a les galeries de 200.000 per al foment d'activitats paral·leles per atraure nous públics.

D'altra banda, cal destacar la presència també de l'artista Xavier Escribà, afincat des del 2005 a Terrades, i, a tocar, el seu taller creatiu. La seva obra es pot veure a l'stand de Marc Domènech Galeria. Xavier Escribà (París, 1969) inicia els seus estudis a la facultat de Belles Arts de Barcelona. La seva carrera formativa passa per París gràcies a una beca Erasmus i un cop finalitzada romà a la capital francesa per acabar tots els seus estudis. La seva primera exposició data del 1990 a l´Institut Francès de Barcelona i a partir d´aleshores la seva producció va en augment i la seva obra es va fent present en moltes exposicions, fires i biennals d´arreu del món. La seva obra ha estat reconeguda en diversos premis i certàmens com són el Prix Fénéon (Arts Plastiques) de París (primer premi), el Prix de Peinture- Antoine Marin /Rencontres 2003 d´Arcueil (primer premi), o la 4a Biennal d´Art, Fundació Casa de Cultura de Girona (primer premi), entre altres.

La seva obra forma part de diverses col·leccions i és present a fires nacionals i internacionals com la Fiac (París), The Armory show (N.Y.), Art Cologne (Colònia), Arco (Madrid), Art Bruxelles (Brussel·les), Art basel (Basilea), Art Shanghai (Shanghai).