La sala d'exposicions Ca l´Anita de Roses inaugura, el dissabte 4 de març, la mostra 'Joan Brossa: Escolteu aquest silenci', que mostra l´obra polièdrica de Joan Brossa partint de tres eixos: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva. Entre les peces que s´hi presenten el visitant podrà trobar poemes visuals, cartells, poemes objectes, una instal·lació i un llibre fet en col·laboració amb Pere Jaume. La inauguració es fa a les 8 del vespre.

'Escolteu aquest silenci' és un poema de Joan Brossa escrit l´any 1963. Uns mots que sintetitzen tota una trajectòria projectada en diferents gèneres i disciplines, en un context històric convuls i contrari a la llengua en què s´expressà i a les seves idees (la seva obra es desplega entre 1938 i 1998). El full de ruta del poeta és el de "caminar i oblidar". I en aquest camí actua sempre de manera compromesa, transforma la realitat màgicament i acondueix el lector o espectador cap a una reflexió crítica i irònica, amb uns elements mínims i senzills.

L´exposició consta de 27 peces originals: 11 poemes visuals, 5 cartells, 9 poemes objecte, una instal·lació i el llibre 'El bosc a casa', fet en col·laboració amb Pere Jaume. A banda d´aquestes peces, s´han reproduït disset poemes escrits del poeta amb la finalitat de donar el mateix valor a l´obra escrita que a la part visual.

La mostra es podrà visitar a la sala d´exposicions de Ca l´Anita de Roses fins al proper 2 d´abril. L´horari de visites és divendres de 17 a 20 h i dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 i de 17 a 20 h. L´accés és lliure.