Figueres ha enllestit la tercera fase dels treballs del Convent dels Caputxins i amb la recuperació del pati tot està ja a punt per gaudir aquest estiu d'un magnífic espai a l'aire lliure, que es considera que era l'antic claustre, on es realitzaran concerts i diferents actes. La finalització dels treballs ha permés obrir una sala per a exposicions i s'ha connectat tot l'edifici no només amb el nou auditori sinó també amb la part dedicada a oficines del Pla de Barris.

{C}

Figueres acaba la tercera fase d'obres al convent dels Caputxins

Figueres acaba la tercera fase d'obres al convent dels Caputxins

Aquest matí s'ha fet una visita a les obres dels espais complementaris de l'Auditori dels Caputxins de Figueres. L'alcaldessa Marta Felip ha explicat que el Govern està treballant en el Pla d'usos que contempla espais polivalents i la possibilitat d'ubicar-hi el Conservatori de Música. "La recuperació del Convent dels Caputxins ha estat un projecte ambiciós que ha permés recuperar aquest espai impressionant per Figueres i obrir nous espais a disposició de la ciutat". En la quarta fase de les obres s'abordarà l'ordenació dels exteriors.

Imatges de l'antic convent dels Caputxins amb el claustre remodelat

Imatges de l'antic convent dels Caputxins amb el claustre remodelat

La reforma d'aquest emblemàtic edifici està previst que s'acabi a final de l'any que ve. Datat del segle XVII, es trobava en un avançat estat de deteriorament. Des que es va reobrir, s'hi han celebrat concerts, obres i també s'hi han fet d'altres actes amb gran èxit.

En obres des del 2011

Figueres va començar a rehabilitar aquest l'edifici, datat del segle XVII, al 2011 a través de l'1% Cultural. Des d'aleshores i fins ara, s'hi han fet fins a tres actuacions diferenciades amb un import total de 3.488.631,35 euros. En aquesta darrera fase, s'hi ha destinat 529.621 euros.

El govern municipal preveu ara una nova intervenció valorada en uns 500.000 euros més que ja tenen pressupost dins del Pla de Barris.

L'actuació inclourà millorar la part dels accessos frontals que queda pendent així com la rehabilitació de la façana lateral.

Felip ha explicat que tenen la voluntat d'executar una quarta fase, on s'obriria un carrer a la part del darrere de l'edifici i s'habilitarien els antics jardins del convent. De moment, però, no disposen de finançament per a fer-ho possible.