Madama Butterfly, de Puccini, és la nova proposta operística de la 31a edició del Festival Castell de Peralada per aquest estiu 2017. Serà una nova versió del clàssic de Giacomo Puccini ´Madama Butterfly´. El festival ha optat enguany per la coproducció de l´espectacle amb la Deutsche Opera Am Rhein de Düsseldorf-Duisburg, on s´estrena aquest mateix dissabte 4 de febrer. El director d´escena és Joan Antoni Rechi, qui ha traslladat l´òpera al Nagasaki de la Segona Guerra Mundial per emfasitzar la dimensió de "tragèdia japonesa" de l´obra que solia defensar el mateix Puccini. El repartiment vocal està encapçalat per la soprano Ermonella Jaho (Cio-Cio San), Bryan Hymel, Carlos Álvarez i Gemma Coma-Alabert. L´obra s´estrenarà a Peralada els dies 7 i 9 d´agost.

El Festival de Peralada també ha avançat dos concerts lírics a l'Esglèsia del Carme. El dia 5 d'agost hi actuarà Julia Lezhneva. Aquesta jove i virtuosa soprano russa de només 27 anys, s´ha convertit en una de les veus més preuades i valorades de la lírica, des que l´any 2010 cantés el Fra il padre de Rossini convidada per Dame Kiri Te Kanawa. Nascuda per cantar, la seva delicada veu l´ha portada a cantar en els coliseus d´òpera i festivals d´arreu del món, seduint al seu pas a públic i crítica. Enguany, la cantant de "veu angelical" i "to pur" debutarà al Festival, acompanyada al piano per Michael Antonencko, amb un recital de repertori líric que va del barroc al bel canto i on farà gala de la seva gran tècnica vocal.

També el 6 d'agost, actuarà al privilegiat i íntim esceneari de l'Esglèsia del Carme Gregory Kunde, un dels millors tenors lírics dramàtic dels darrers temps. Posseïdor d´una de les veus més admirades del panorama líric internacional, torna al Festival per oferir un recital després de la seva memorable actuació com a Otello de Verdi, ara fa dos anys. En aquesta edició, l´Església del Carme, serà testimoni d´uns dels recitats de l´estiu amb un programa que combinarà les àries d´òpera més contundents del seu repertori, amb el repertori de cambra dels compositors operístics més rellevants.