La nova col·lecció 'Perseidas' de l´artista Roser Martínez té una cita amb el 080 Barcelona Fashion Market on es presenta aquesta setmana. És la primera parada d´un projecte que portarà la llum de les seves noves creacions arreu d´Espanya.

La dissenyadora de joies Roser Martínez va decidir-se fa poc a ensenyar les seves creacions i des de llavors ha portat el seu art en diferents exposicions internacionals, i per tot l´Estat. La seva darrera col·lecció de joies, Perseidas, "està inspirada en una pluja d´estrelles" i amb ella aterra al 080 Barcelona Fashion Market, que ha començat aquest dilluns i s´allarga fins al 3 de febrer.

Des del seu taller de Vilacolum, Martínez ha transformat en joies "el viatge que fan moltes dones des de les constel·lacions preestablertes dins de l´interior de la seva ànima per fer aflorar un univers creatiu amb llum pròpia", explica Martínez. "Són dissenys delicats i femenins, estrelles que cauen del cel per posar-se sobre el cos de la dona que les atrau amb la seva llum". La porcellana, el fil de mineral de ferro, el fil de plata i la pols de vellut són els materials que han permès crear la darrera col·lecció de la dissenyadora, una de les més poderoses i amb més força, fruit d´un treball constant i de l´experimentació amb diversos materials al seu estudi. El proper pas, diu Martínez, serà organitzar un tour per donar a conèixer les Perseidas a diferents ciutats d´Espanya.

Projecte 'Catalan Hunter'

Mentre la dissenyadora treballa en aquest projecte, pren forma una altra exposició que reuneix diferents disciplines artístiques: joieria, pintura i poesia. El projecte Catalan Hunter, que reuneix una trentena de participants, viatja a Roma amb l´exposició de joies inspirades en els poemes de Marc Tarrús, que ja ha visitat diferents ciutats com Sabadell, Palamós, Barcelona.

Ara aquest projecte s´uneix a la mostra organitzada per l´Associació Ocre & Oro. "Només presentem una joia per dissenyador, en el meu cas són unes arracades de fil de plata inspirades en el poema El teu pols" assenyala Martínez. La mostra es va inaugurar dissabte passat al Muef Art Gallery de Roma i estarà oberta fins al 4 de febrer.