La Revista de Girona ha arribat al número 300. Per celebrar-ho ha fet una edició especial i, en comptes de les seccions habituals, conté articles que tracten de casos singulars i curiosos, sovint poc coneguts, que expliquen, també, com som i com s'han anat construint les comarques gironines i els seus pobles. Fets curiosos que parlen del patrimoni cultural i natural, de l´activitat econòmica i social, de la música, de l´art i de la literatura que anem fent. L´acte de presentació es fa aquest dimecres a les 19.00 hores i hi participen el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el director de la Revista de Girona, Xavier Cortadellas, acompanyats de l´historiador Joan Domènech i el periodista figuerenc Sebastià Roig.

La Revista de Girona és una publicació bimestral, amb una tirada de 3.000 exemplars, que té com a objectiu difondre treballs de recerca i de divulgació cultural i científica que tinguin com a àmbit preferent el territori de les comarques gironines. Compta amb un consell assessor, format per una trentena d´especialistes en diferents disciplines i àmbits de coneixement, que té per missió avaluar els números publicats i participar en l´elaboració dels continguts de cada número. A través d'aquest consell, es garanteix la participació ciutadana en els continguts de la publicació i es vetlla per la qualitat i el rigor de cada número.

Amb l'objectiu d'afavorir l'accés al coneixement de la ciutadania i fomentar la recerca, s'ha digitalitzat la col·lecció històrica de la Revista de Girona, iniciada l'any 1955, la qual és accessible en obert a través de la pàgina web de la revista www.revistadegirona.cat.