El Teatre Municipal de Roses presenta una temporada amb una divuitena d'espectacles avalats per l´èxit de públic i crítica, apostant per un programa de gran varietat, que arrencarà aquest dissabte 28 de gener amb el fenomen 'Impro Show', un espectacle carregat d´humor que acumula a cada nova edició, un gran èxit de públic. A partir d´aquesta data, i fins al 28 de maig, el TMR oferirà setmanalment una proposta dels diferents àmbits de les arts escèniques.

Teatre

Avalats per més d´1,5 milions d´espectadors i 10 temporades d´èxit a Barcelona, Planeta Impro, creadors del "fenomen impro", presenten un espectacle fresc i interactiu, "Impro Show", on els actors surten a escena sense guió i creen les seves històries improvisades amb l´humor espontani que els caracteritza.

'El bon pare' amb Lluís Soler encapçalant el repartiment, és una tragicomèdia sobre la figura masculina i la paternitat, el retrat d´una generació de pares que han cregut que una educació moderna, tolerant i oberta era la solució a tot els mals generacionals. Es podrà veure a Roses el 12 de febrer, mentre que el 18 de març La Funcional Teatre presentarà l´adaptació de l´obra de Tenesse Williams 'Advertència per a embarcacions petites'.

Després del gran èxit de 'Barcelona', el TMR presenta el darrer treball escrit i dirigit per Pere Riera: 'Infàmia'. Protagonitzada per Emma Vilarasau i Jordi Bosch, l´obra parla, a través d´una actriu retirada que es dedica a fer de coach de dos joves intèrprets, de la "feina de l´espectador", despertant consciències i plantejant com aquest es commou durant una funció i, en canvi, pot ser fred davant de la realitat.

Viumúsika

La música és un dels ingredients més preuats dins la programació del Teatre Municipal. En aquesta ocasió, el Cicle Viumúsika porta aquesta temporada fins a l´escenari rosinc les actuacions de Quimi Portet i Dolo Beltran.

La cantant de Pastora, acompanyada en aquesta ocasió per Jordi Busquets (guitarrista de Jarabe de Palo i Quimi Portet), oferirà el 15 d´abril un concert intimista, fent un repàs pels grans èxits que van marcar el grup i presentant nous temes. Portet, per la seva banda, presentarà el 20 de maig el seu nou àlbum 'Ós Polar', amb un nou repertori a l´alçada de la seva llegenda.

Tarda de clàssics

Pel que fa al cicle de música clàssica, destaquen el concert dedicat a l´obra de compositor rosinc Josep Cervera Bret, o l´actuació de la soprano Indira Ferrer-Morató.

Les tardes de clàssics tindran lloc els diumenges , mensualment (19 de febrer, 26 de març, 23 d´abril i 28 de maig), i comptarà amb les audicions del contrabaixista Christoph Rahn i del pianista Santi Escura, la creació musical ideada per Joaquim Rabaseda a partir del clàssic del cinema mut 'The Kid' de Charles Chaplin, el recital de la soprano Indira Ferrer-Morató 'És quan canto que hi veig clar', i el concert de la violinista Ala Voronkova.

Poesia i espiritualitat

La poesia té un apartat especial al TMR, novament durant el mes de març dedicat a la poesia, que comptarà en aquesta ocasió amb el recital poètico-musical de Joan Margarit, que farà les delícies dels amants de la poesia. En acabar l´acte, hi haurà micro obert per totes aquelles persones que vulguin recitar els seus poemes.

Per la seva banda, MamaOm (25 de març), oferirà una visió més espiritual de la música amb un concert d´essències mediterrànies fusionades amb ritmes sagrats màntrics.

Programació familiar per apropar el teatre als més petits

Com en cada edició, l´associació Optimist portarà una obra teatral mensual pensada per al públic infantil, el primer diumenge de mes entre febrer i maig. Les obres seleccionades aquesta temporada són: Plors de Cocodril (febrer), La rateta que fregava amb motxo l´escaleta (març), El llop ferotge (abril) i Xarivari (maig).

Documental i cinefòrum

La projecció de 'La Pemba torna a Goli', centrada en la figura d´una xerpa de l´Himàlaia resident a Catalunya que torna al seu poble natal 20 anys després per organitzar un concert, inclourà el gènere documental a les propostes culturals de la temporada. L´acte comptarà amb la presència del director del film, Josep Pérez; i la seva protagonista, Pemba Chhoti, que participaran en el cinefòrum posterior a la projecció.

Nous abonaments

Pel que fa als preus de les entrades, l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament de Roses incorpora aquesta temporada nous abonaments que fan més assequible l´assistència al teatre. Són l´Abonament Teatre, que ofereix 5 obres a 50€; l´Abonament Clàssica, amb 4 actuacions a 20€; i l´Abonament Viumúsica amb 2 concerts a 15€.

L´adquisició d´entrades individuals mantenen els descomptes habituals del carnet Club Roses Cultura, Carnet Jove i Carnet de jubilat. Entrada gratuïta per als menors de 16 anys (sempre que vagin acompanyats per un adult) i per a les parelles lingüístiques de Roses.