L'Orquestra de Cambra de l'Empordà inaugurarà la Fira Internacional d'Arts Escèniques i Música (IKF) de Friburg (Alemanya) el 22 de gener.

També assisteixen a la fira les companyies catalanes següents: Actua Produccions, Bigolis Teatre, La Tal, Toti Toronell, Circ Pistolet, Campi Qui Pugui, Criant Pèl, Holoqué, La Industrial Teatrera ,La Maleta dels Espectacles, La Petita Malumaluga, Las Polis, Obsidiana, Peus de Porc, Ponent Street, Ponten Pie, PSiRC, PuntMoc i Xip Xap Teatre, a més de la Fira Mediterrània de Manresa.

Durant els dies que dura la fira (del 22 al 25 de gener), responsables de l'Àrea de Mercats de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) mantindran reunions, faran nous contactes i treballaran per fer d'enllaç entre els professionals internacionals i les companyies catalanes, i ajudar-les, així, a accedir al mercat alemany.

Bona part dels visitants a l'IKF són programadors de festivals i responsables de programació d'institucions culturals, moltes d'elles municipals, que acudeixen a la fira per trobar propostes d'arts de carrer, teatre, màgia, circ, instal·lacions i música, que després programen, ja sigui dins d'un festival o bé en alguna de les sales o espais que gestionen.

La presència catalana a Friburg es concentrarà a l'estand del Departament de Cultura, organitzat per l'Àrea de Mercats de l'Institut Català de les Empreses Culturals.

Durant l'edició 2016 de l'IKF van passar per la fira més de 4.500 persones. Un total de 360 ??expositors van participar-hi i es van programar 170 actuacions en directe, amb la participació d'artistes i grups de 31 països.