La junta de l´agrupació cultural Atenea, del Casino Menestral, ha volgut dedicar la trenta-quatrena edició del seu cicle «Aula Oberta» al tema de l´educació. Partint, doncs, d´una frase del mític Nobel de la Pau, Nelson Mandela, que deia que l´educació podia canviar el món, l´afirmació s´ha plantejat com una pregunta. Cinc seran els especialistes en educació que cercaran, partint de la seva experiència, respostes a partir d´aquest divendres quan el doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Girona, Joan Manel del Pozo, oferirà la lliçó inaugural. Serà als antics jutjats de Figueres a les 8 del vespre.

Anna Maria Velaz, presidenta d´Atenea, explica que "teníem ganes de parlar d´aquest tema en un sentit ampli després d´haver analitzat abans l´estat social i polític que viu Catalunya i el tema de la immigració". Per això han cercat cinc ponents representatius, tres dels quals ja són vells coneguts del públic del cicle com són Del Pozo; el doctor en Filosofia i Teologia Francesc Torralba (27 de gener) que parlarà sobre la passió d´educar i el doctor en Pedagogia Xavier Besalú (3 de febrer) que plantejarà els exemples de Corea i Finlàndia.

Els dos darrers ponents parlaran per primer cop en el cicle. Es tracta del director del Postgrau sobre educació emocional i benestar de la Universitat de Barcelona, Rafael Bisquerra (10 de febrer) i la doctora en Pedagogia Angélica Sátiro, que apuntarà els nous reptes que afronta l´educació en aquest segle XXI i les estratègies per concretar-los.