La pel·lícula Doctrina: el pecat original i la reinserció de Joan Frank Charansonnet aborda el tema de la doctrina Parot seguint a un assassí en sèrie que ha estat vint anys a la presó i que, gràcies a l’anul·lació de la seva condemna, surt en llibertat. La reacció de la ciutadania i la del propi ex convicte ens conviden a reflexionar sobre conceptes com el càstig, el perdó i la dicotomia entre la bondat i la maldat humana.

El film va rodar-se durant l’any 2016 a Granollers, Berga, Puig-Reig, El Port de la Selva, Palamós, Vilalba Saserra i Montseny i està protagonitzat per Efrèn Casas, Jordi Reverte, Dani Bernabé i Alba López. Aquesta producció independent s’ha rodat sense rebre subvencions públiques.

Abans de Pàtria, el director Joan Frank Charansonnet, el seu equip i la productora Dejavu Films van rodar un film que convida a la reflexió i ens planteja preguntes sobre el conceptes com el perdó i la redempció dels criminals. Un dels films negres amb més projecció de la collita catalana del 2017 que de ben segur que no deixarà indiferent els espectadors. Aquest divendres 13, doncs, hi ha una oportunitat d’or per veure amb mesos d’antelació un film que arribarà a les nostres sales el mes d’abril del 2017.

El passi de la preestrena organitzat per la revista de cinema en xarxa El cinèfil tindrà lloc a les 20h als Cinemes Girona de Barcelona amb presència del director i de l’equip del la pel·lícula. Les entrades ja es poden adquirir anticipadament a un preu de 5€. Degut a l’èxit de la venda anticipada per la sessió de les 20h ja no queden entrades però hi haurà un segon passi a les 22:30h. Les entrades es poden comprar en aquest enllaç. Per aquesta sessió també es podran adquirir minuts abans de la projecció al mateix preu (si n’hi ha de disponibles).

Després de les projeccions hi haurà una sessió de preguntes i debat obert on el director de Doctrina Joan Frank Charansonet aprofitarà per explicar els detalls del film i de la situació actual del cinema català.