Comerç Figueres felicita la decisió de l´Ajuntament de tirar endavant el projecte a Casa Nouvilas i reactiva amb força "Tots pel Museu del Circ!" en la recta final de la campanya de firmes esperant la concreció dels suports al projecte de la resta d´administracions. A data d´avui s´han superat les 6.000 signatures entre físiques i online i i es pretén doblar aquesta xifra.

Comerç Figueres -amb gairebé 300 establiments adherits- i veïns amants de Figueres va llançar el passat mes d´abril la campanya "Tots pel Museu del Circ!" per a donar suport al projecte de creació del Museu Europeu del Circ a la Casa Nouvilas del carrer Nou de Figueres. A través de cartells en els aparadors dels establiments, repartiment de quadríptics informatius, pancartes en els balcons, recollides de signatures o la Festa Empordà i Circ del mes de juny ha anat fent difusió del projecte i sumant signatures.

Noves accions en el tram final de campanya

La campanya que va iniciar-se el passat mes d´abril finalitzarà el dilluns 20 de febrer de 2017 coincidint amb el tancament de la 6a edició del Festival Internacional del Circ -Elefant d´Or- Ciutat de Figueres. Per doblar la xifra de signatures en la segona fase de la campanya que ja ha començat s'han iniciat diferents accions: s´han imprès 50.000 nous quadríptics i 2.000 cartells que es repartiran entre els comerços de tota la comarca; s´intensifica la campanya de recollida de signatures tan presencial (a la majoria de comerços associats) com online a través del web http://www.change.org/p/museudelcirc amb publicitat a través de les xarxes socials nova edició de 100 pancartes per a balcons d´edificis de la ciutat; es convocarà en breu el nou concurs d´aparadors lligat al Festival del Circ, com és costum anual, però per aquest gener-febrer 2017 amb el tema "Volem el Museu del Circ!"

També s´ha reservat un espai a la carpa vestíbul del Festival del Circ per al muntatge de l´exposició "Volem el Museu del Circ!" que explicarà en imatges tots els detalls d´aquest gran equipament per a la ciutat i les butlletes de vot de públic del Festival inclouran un espai per a que l´espectador pugui signar la petició. Igualment s´editarà un nou díptic que es col·locarà sobre totes les butaques de la carpa del Festival en cadascuna de les seves 11 representacions a públic obert. Ja està actiu un espai de recollida de signatures al home del web oficial del Festival del Circ: www.festivaldelcirc.com. Els diferents tòtems de l´associació als accessos de la ciutat es vestiran amb el slogan de Tots pel Museu del Circ! en les properes setmanes

Recuperar un dels nostres edificis més singulars

Comerç Figueres considera molt encertat situar el Museu del Circ a la Casa Nouvilas del Carrer Nou -casal senyorial de 1895- perquè encaixaria amb un model de planificació comercial estratègic recuperant i donant un ús públic a un dels edificis de major valor arquitectònic de Figueres que Ajuntament i Consell Comarcal varen comprar l´any 2008 i que actualment no té cap ús. Aquesta ubicació, en termes d'estratègia d'una bona planificació comercial per la ciutat de Figueres ajudaria a equilibrar els dos costats de la Rambla ampliant el centre comercial i seria l´estímul necessari per a que el sector Migdia finalment comencés a recuperar la vitalitat que havia tingut temps enrere com un dels punts neuràlgics del centre de la nostra Ciutat. No vol que aquesta vegada es deixi escapar aquesta oportunitat única de crear un punt d´atracció de rellevància mundial al cor de la nostra ciutat i tots els beneficis turístics, econòmics, culturals, educatius i urbanístics que suposaria.

La màgia de l´únic Museu del Circ d´Europa

Segons explica Comerç Figueres, el projecte d´aquest gran complex cultural preveu anar molt més enllà que un tradicional museu oferint una realitat molt dinàmica: inclou un espai circ, una escola i ve avalat per l´èxit dels creadors d´un festival de prestigi mundial, el del Circ, que cada any desperta més passions i genera un retorn econòmic a Figueres de més d´1,2 milions d´euros en només 5 dies. El Museu del Circ crearà nous llocs de treball, allargarà l´estada del visitant, atraurà nouvinguts d´arreu del món, provocarà noves pernoctacions "En resum, la creació de l´únic Museu del Circ d´Europa serà un pas important en la transformació cultural, comercial i turística d´una Figueres que avui necessita més que mai afegir atractius de rellevància mundial per captar nous fluxos i generar nous itineraris per no perdre posicions en la competitivitat actual de les grans ciutats per atraure visitants que generin riquesa al nostre territori".