'Si no hi ha demà' recull la història de l’arquitecta garrotxina Sílvia Pagès que, amb 17 anys, va patir un doble vessament cerebral. Escrit a quatre mans amb la seva cosina, la mestra Neus Verdaguer, el llibre vol donar un missatge de lluita a totes aquelles persones que tinguin problemes de salut greus, per tal que altres persones que es trobin amb problemes permanents de salut importants vegin que amb lluita i esforç és possible sortir-se’n. El llibre es va presentar a l’escola Ballem Junts de Vilafant, on les autores van donar a conèixer, davant el públic, aquesta història de superació, escrita amb finalitats solidàries. “Va ser un plaer convidar el metge i les autores del llibre a l’escola, perquè vam aprendre molt de les seves aportacions”, comenta Josep Corominas, director de l’escola de ball Ballem Junts. La vetllada es va celebrar coincidint amb el dinar de Nadal, a benefici de la Marató de TV3.

El llibre compta amb la col·laboració de Bojan Krkic, que es va engrescar de seguida amb el projecte i es va comprometre a pagar les despeses de l’edició, perquè el projecte tirés endavant. Els beneficis de la venda van destinats íntegrament a l’AFANOC (La casa dels Xuklis), associació que dóna suport a les famílies dels nens i nenes amb càncer.

El text explica com la Sílvia va haver de sotmetre’s a una operació de vida o mort i com va viure aquells dies el seu entorn més immediat. L’obra parla dels dies previs a l’ictus, dels mesos de després de l’operació i del procés de recuperació de la normalitat. Es fa des de tres punts de vista: el de la Sílvia, el de la Neus i el de la mare de la Sílvia. Tot plegat amb moments molt durs, altres molt emotius i també d’altres molt divertits. El llibre acaba amb una valoració final de la Sílvia, on explica que, amb el pas dels anys, s’ha adonat que l’ictus li va canviar la vida cap a bé.

El llibre vol sensibilitzar sobre les malalties cerebrals i reflexionar entorn de la importància de la lluita personal per aconseguir superar-les i recollir diners per a l’AFANOC. Els punts de venda són: Sant Joan les Fonts: Estètica Raquel i Perruqueria Laura; La Canya: Llibreria La Canya; Olot: Llibreria Sala, Llibreria Drac, La Granja del Cacau i Pastisseria Cacau. També es pot adquirir online a través de www.lacasadelsxuklis.org.