L'actriu nord-americana Carrie Fisher, coneguda pel seu paper de la princesa Leia a Star Wars, ha mort avui als 60 anys.

"Amb molt profunda tristesa Billie Lourd (filla de l'actriu) confirma que la seva benvolguda mare Carrie Fisher va morir a les 8.55 aquest matí", va dir la família.

Fisher es trobava hospitalitzada des que va sofrir un atac al cor divendres passat durant l'aterratge d'un vol en l'aeroport de Los Angeles.

L'actriu va rebre reanimació cardiopulmonar en l'aeronau i va ser traslladada a l'hospital UCLA Medical Center de Los Angeles.

La seva mare, la també actriu Debbie Reynolds, va assegurar diumenge passat que la seva filla es trobava en "situació estable", encara que continuava en la unitat de vigilància intensiva.

Carrie Fisher va saltar a la fama com la princesa Leia d'Star Wars en la trilogia original de ciència-ficció de George Lucas: "La guerra de les galàxies" (1977)", "L'imperi contraataca" (1980) i "El retorn del Jedi" (1983).

Com els seus companys d'elenc Harrison Ford i Mark Hamill, Fisher va tornar per al rellançament de la saga Star Wars: el despertar de la força" (2015) i a més estava confirmada la seva participació a Star Wars: Episodi VIII" (2017).