'Herba negra' és un thriller apocalíptic i juvenil, ambientat al nord de Catalunya, escrit per Salvador Macip i Ricard Ruiz Garzón, amb el qual van aconseguir el 31è premi Ramon Muntaner, un dels més prestigiosos dins la seva categoria. Aquest dimecres, a les 20.30 hores, els dos autors seran a Llibres Low Cost de Figueres per presentar-lo. Els capitenejarà l´escriptor figuerenc Sebastià Roig amb qui Macip va escriure, també a quatre mans, 'Ullals'.

Salvador Macip, un prestigiós científic, metge i autor de literatura juvenil i de ciència-ficció, i Ricard Ruiz Garzón, autor amb una indiscutible trajectòria i un gran crític literari, han unit forces per crear un thriller juvenil apocalíptic amb tocs de ciència-ficció, gèneres que actualment gaudeixen de molt èxit.

'Herba Negra' ambientada al nord de Catalunya, narra les aventures d'un grup de joves que descobreixen una organització secreta que pretén destruir la civilització. A partir d'una nova espècie d'herba, modificada al laboratori i que es comercialitza en forma de beguda, l'organització vol assolir el control de la societat. En una trepidant lluita contrarellotge, on res és el que sembla, els protagonistes hauran d'unir diferents pistes per salvar el món i tot el que s'estimen.