'Un monstruo viene a verme', la pel·lícula de Juan Antonio Bayona, lidera les nominacions als Premis Goya 2017 amb 12 categories. El segueixen els films 'El hombre de las mil caras', d'Alberto Rodríguez i 'Tarda para la ira', de Raúl Arévalo. Tots dos competiran en 11 categories.

La cinta de Baiona aspira al Goya a Millor pel·lícula, millor director, Millor actriu de repartiment, Millor guió adaptat, Millor muntatge i Millor direcció de fotografia, entre d'altres.

Per la seva banda, 'El hombre de las mil caras' aspira al premi a Millor pel·lícula, Millor director, Millor actor protagonista i Millor actor revelació. Així mateix, 'Tarda per a la ira' competirà pel Goya a Millor Pel·lícula, Millor direcció novell, Millor actor protagonista i Millor vestuari, entre d'altres.

'1898, los últimos de filipinas' és la tercera pel·lícula més nominada, amb 9 candidatures, seguida per 'Julieta' (7), 'Que Dios nos perdone' (6), 'La Reina de España' (5) i 'Kiki . El amor se hace'(5).

L'Acadèmia de Cinema ha revelat aquest dimecres 14 de desembre els nominats a la 31 edició dels Premis Goya, que es lliuraran el proper 4 de febrer en una gala que serà conduïda un any més per Dani Rovira.

Els actors Natalia de Molina i Javier Cámara han estat els encarregats de desvetllar el nom dels aspirants a les 28 categories i han estat acompanyats per la presidenta de la institució, Yvonne Blake, i la notari Eva Sanz.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc al Madrid Marriott Auditorium Hotel de la capital i prèviament, el 12 de gener, se celebrarà la tradicional festa de nominats.