L'emoció de la cantant Patti Smith ha contagiat aquest dissabte els assistents a la cerimònia de lliurament dels Nobel a Estocolm, on ha interpretat de manera molt sentida el tema 'A Hard Rain's A-Gonna Fall' de Bob Dylan, guardonat amb el premi Nobel de Literatura.

Una enorme ovació ha premiat la cantant nord-americana, de 69 anys, que ha interromput la cançó en una ocasió i ha tingut un lleu ensurt a la segona.

Vestida amb un vestit de pantalons i jaqueta negres i camisa blanca de llargs punys, ha cantat acompanyada únicament per una guitarra el tema de Dylan, que ha hagut d'interrompre. "Ho sento, ho sento, estic nerviosa", ha dit la veterana artista.

La directora de la Real Orquestra Filharmònica d'Estocolm, la jove Marie Rosenmi, ha advertit de l'error la cantant, que ha demanat reprendre l'estrofa i ha rebut el primer aplaudiment de l'auditori, entre els quals estaven els reis de Suècia, Silvia i Cars Gustau, i la princesa hereva, Victoria, amb el seu espòs, el príncep Daniel.

Posteriorment, la cantant, embargada per l'emoció, ha tingut una segona ensopegada amb la llarga i complexa lletra de la cançó de Dylan, però ha sabut reposr-se per donar més potència a la seva veu mentre alguns dels assistents no podien retenir les llàgrimes.

L'auditori li ha dedicat una enorme ovació al finalitzar un tema molt significatiu en la carrera de Dylan, compost en 1963, un himne de la cançó protesta que va ser escrita en els anys de la por davant una possible guerra nuclear. És un tema replet de visions inquietants, com la qual parla d'un nounat envoltat de llops, i al que la cantant de Chicago (EUA) ha imprès d'una gran emoció.