El menjar i el surrealisme són amants perfectes: sexe i llagostes, collage i canibalisme, la trobada d'un cigne i un raspall de dents en una pastisseria. Els sopars opulentes que organitzaven Salvador Dalí (1904-1989) i Gala (1894-1982), la seva dona i musa, van ser llegendàries. Afortunadament, Dalí va publicar un llibre de cuina el 1973, 'Les dîners de Gala', que revela alguns d'aquells ingredients sensuals, imaginatius i exòtics que confluïen en tan cèlebres trobades. I ara l'editorial Taschen el treu de nou a la llum amb la seva reimpressió.

Aquesta reimpressió agrupa les 136 receptes en 12 capítols, il·lustrats especialment per Dalí i organitzats en funció dels diferents plats, així com una secció dedicada als afrodisíacs. Les il·lustracions i les receptes s'acompanyen de les extravagants reflexions de Dalí qual assumptes tractats en les converses durant els sopars: "La mandíbula és la nostra millor eina per aferrar-se al coneixement filosòfic".

Totes les valuoses receptes del llibre es poden preparar a casa, tot i que en alguns casos es requereixi bona mà a la cuina i un rebost ben assortit. Són plats de la vella escola, amb especialitats dels millors xefs francesos de restaurants de París condecorats amb estrelles Michelin com Lasserre, La Tour d'Argent, Maxim's i Le Train Bleu.

El bon gust, per voluptuós que sigui, mai passa de moda. I donant a conèixer al gran públic aquest llibre excepcionalment rar, l'editorial Taschen aporta una obra d'art, un receptari pràctic i una experiència multisensorial a la cuina actual.