L'Ajuntament de Castelló d'Empúries organitza la presentació del llibre de poesia inèdit fins al moment 'Auca de mi mateix', de Carles Fages de Climent, que ha estat editat enguany per Jordi Pla Planas i per la Comissió Fages de Climent.

Es tracta d'un llibre de tipus autobiogràfic que conté diversos subtemes que van configurant el retrat del seu autor: la memòria familiar i col·lectiva, la memòria eròtico-afectiva, els interrogants existencials i el tribut als seus mestres literaris. Amb aquest poemari, Fages de Climent se situa de ple en una tradició literària de l'autoreferencialitat que inaugura Dante i que van adoptar també Goethe i Joan Maragall.

Aquest nou poemari inèdit de Fages de Climent continua la línia d'obres de tipus autobiogràfic iniciada pel llibre Climent, continuada amb les Memòries editades per Narcís Garolera, i a les quals es podrà afegir també la correspondència literària de l'escriptor empordanès que també està essent objecte d'estudi i edició en el marc del projecte editorial.

La publicació d'aquest nou poemari s'afegeix al conjunt d'obres inèdites de Fages de Climent publicades durant els darrers anys per la Comissió Fages de Climent, integrada pels Ajuntaments de Castelló d'Empúries i de Figueres, la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, el sr. Climent Carles Fages i la comissió filològica responsable de l'edició de l'obra de Carles Fages de Climent.

La presentació del nou poemari tindrà lloc el divendres 23 de desembre, a les 20.00 hores a la Casa Fages de Climent de Castelló d'Empúries (al carrer Sabater d'Ordis, 8), i anirà a càrrec de Jordi Pla Planas, responsable de l'edició, especialista en l'obra poètica de Carles Fages de Climent i membre de la Comissió Fages de Climent, i de Carles Fages Torrents, nét del poeta.