És força habitual que, pels volts de les festes nadalenques, s´organitzin mostres d´art local arreu. Roses també s´ha sumat a aquesta iniciativa, enguany, però posant el seu toc personal i ­allu­nyant-la d´un possible to de ­menys­teniment, quant a qualitat, que sol donar-se a l´art local. Sota el títol 'Mirades pròpies', quatre creadors, units pel seu vincle amb el disseny gràfic, presenten, dissabte a les vuit del vespre, diverses peces a Ca l´Anita. La mostra, d´accés lliure, resta oberta fins passat Reis.

Els quatre artistes triats són Adrian Blanca, Juan Cardosa, Maria de Castellarnau i Francis Rebollar. No són noms habituals en les exposicions que es fan al poble. Es tracta de creadors rosincs que tenen molts encàrrecs fora i, fins i tot, viuen a cavall entre Roses i altres escenaris. Tot i això, com apunta Toni Martínez, comissari de la mostra, tots ells ofereixen una "visió molt personal". "L´exposició segueix l´estela del desaparegut Crac, que buscava donar visibilitat a artistes que fan coses interessants però que aquí no es veuen", diu Martínez.

Juan Cardosa (1966) és dissenyador gràfic, editor independent així com comissari d´exposicions i professor. D´una gran capacitat creativa, en la seva obra artística es pot observar una reflexió al voltant de la imatge. Del consum d´imatges i de les imatges de consum amb data de caducitat. Al llarg d´aquests darrers anys, la seva producció s´ha centrat principalment en la tècnica del collage. De fet, a Roses es veuran unes peces que va crear durant un viatge a Hiroshima on va exposar obra.

Llenguatge urbà i recerca

Per la seva part, Francis Rebollar (1973) també es va formar com a dissenyador gràfic i actualment combina la seva tasca professional amb una faceta més artística caracteritzada pel llenguatge urbà i la recerca de formes expressives i estètiques. Maria de Castellnarnau (1974) es dedica professionalment al món de l´art des del 1995. Combina l´activitat creativa amb el disseny gràfic, així com desenvolupar una tasca en matèria educativa per a nens i una sèrie de pintures infantils que ha dut per diferents galeries.

Finalment, el més jove de la selecció, Adrian Blanca (1979), l´únic dels tres que viu de forma fixa a Roses, mostra una trajectòria artística i professional força rica. Ha exposat a diferents ciutats europees com Munic, Antwerp, París, Londres, Estocolm o Amsterdam, i als Estats Units, a Nova York, entre altres. Ha treballat també per a diferents marques internacionals de Skate com per exemple Emerica, o éS. A més, ha escrit articles i editorials per a diferents publicacions.