Aquest proper divendres, 25 de novembre, el Teatre l´Amistat de Mollerussa serà la seu del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2016, s´hi nomenarà la següent Capital de la Sardana del 2018 i es presentarà el programa de la del 2017, Figueres. A més a més, al llarg de l´esdeveniment s´hi interpretarà un resum del nou projecte musical de Jordi Molina, ´Matèria del temps´.

Els Premis Capital de la Sardana suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. Consten de 2 tipus de guardons: les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana.

A l´esdeveniment hi assistiran l´alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; l´alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el regidor de Cultura Popular de l´Ajuntament de Figueres, Quim Felip; el coordinador de Capital de la Sardana, Víctor Sallés i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre d´altres autoritats municipals i personalitats del món de la sardana i la dansa catalana.

Capital de la Sardana és un projecte que vol convertir una població catalana en referència obligada pel món de la sardana, la cultura i el turisme durant tot un any. És un espai on conviuen la festa, la tradició i el vessant crític i cultural pel món de la sardana i la dansa catalana. Contempla una programació continuada durant tot un any, que ofereix diversos grans esdeveniments lligats al món de la sardana per fer participar el públic sardanista i no sardanista que permet dinamitzar i rellançar la projecció de la seu que acull aquest magne esdeveniment.