L'estrella de rock britànica Sting ha protagonitzat aquest dissabte a la nit un concert a la sala Bataclan de París per celebrar la reobertura del lloc un any després que tres milicians islamistes hi matessin 90 persones en el pitjor atac terrorista sofert a França.

Sting va començar el seu emotiu recital demanant un minut de silenci. "Aquesta nit hem d'aconseguir dues coses: primer, recordar els qui van perdre la seva vida en l'atac i després, celebrar la vida i la música en aquest lloc històric", ha assenyalat el músic britànic abans d'iniciar el recital.

Fa just un any, uns atacants gihadistes van irrompre a la sala per l'entrada principal i van disparar les seves armes automàtiques contra la multitud, que presenciava un concert de la banda de rock californiana Eagles of Death Metal. Durant un assalt que va durar més de dues hores, els atacants van executar alguns dels presents i van prendre d'altres com a ostatges. L'atac va acabar quan un militant va ser abatut a trets i els altres dos es van suïcidar detonant les armilles explosives que portaven posades.

En atacs coordinats perpetrats aquella mateixa nit, altres homes armats van atemptar contra diversos cafès a París i un estadi de futbol. En total, els terroristes d'Estat Islàmic van matar a 130 persones.

Adrien, un supervivent que va perdre dos amics aquella nit a la Bataclan, ha assistit a l'emotiu concert. "Estava obligat a venir, per recordar els qui van morir aquí". Un altre assistent al final del concert assegurava que l'homenatge "ha il·luminat el lloc i hem oblidat les nostres pors".

La recaptació del concert serà destinada a dues associacions que ajuden als supervivents dels atacs de París. "Llarga vida a Bataclan", ha declarat Sting en abandonar l'escenari.

Grans mesures de seguretat

ins a quatre controls de seguretat.

va afegir un toc de malenconia a l'ambient,

un pentinat i un registre minuciós a l'interior,

un servei d'atenció psicològica per a aquells supervivents o famílies de víctimes

va arribar dues hores i mitja abans de l'inici per a uns assajos.

havia actuat una vegada en el Bataclan, l'any 1979,

una vintena dels ferits d'aquests atemptats que segueixen hospitalitzats,