L´Ajuntament de Castelló d'Empúries està duent a terme les obres d´ampliació de l´arxiu municipal per tal de solucionar la manca d´espai que fa anys que pateix aquest servei municipal. La saturació va propiciar que l´any 2013 l´ajuntament acordés l´externalització d´una part del fons municipal, en total unes 2.000 caixes, a una empresa de custòdia de Mollet del Vallès.

Actualment, l´arxiu està situat a la planta baixa de l´ajuntament, antic convent de Sant Domènec i està format per un dipòsit de documents, una sala de consulta que s´utilitza també com a dipòsit i un despatx. L´ampliació consisteix en adequar un semisoterrani en desús de 54 m2 que es proveirà amb 610 m lineals de prestatgeria mòbil -compactes-, aquests permetran enquibir prop de 4.000 caixes. La connexió entre les actuals dependències de l´arxiu i el nou espai es realitzarà mitjançant l´obertura d´una escala que connectarà els dos dipòsits.

El nou espai està situat a tocar un tram de la muralla. Les obres que s´estan duent a terme consisteixen en la consolidació i neteja dels murs i de les voltes i la restitució de les mides d´una antiga finestra que actualment estava parcialment tapiada. Aquest I fase d´ampliació s´acabarà a finals d´any amb la col·locació de 5 rails d´acer encastats al paviment i l´obertura de l´escala per accedir a les instal·lacions actuals.

La II fase del projecte es durà a terme l´any vinent i consistirà en la instal·lació de 10 armaris mòbils i la climatització del nou dipòsit.