02 de novembre de 2016
02.11.2016
Figueres

Inicien el minicicle de cinema surrealista amb dues projeccions

La coordinadora del Centre d'Estudis Dalinians, Carme Ruiz, presenta l'acte amb una conferència a la sala La Cate

02.11.2016 | 15:53
El film de Man Ray data del 1928

Els Amics dels Museus Dalí i el cineclub Diòptria inicien, aquest dimecres, el minicicle dedicat a Dalí i el cinema surrealista a La Cate de Figueres. La proposta, que comença a les 9 del vespre i que tindrà continuïtat la setmana vinent, inclou les projeccions dels films 'Un chien andalou' de Luís Buñuel (1929) i 'Les Mystères du Château de Dé' (1928) de Man Ray. Aquesta sessió, com la propera, és d'accès gratuït.

El cicle s´obre, però, amb una conferència a càrrec de Carme Ruiz, coordinadora del Centre d´Estudis Dalinians, que explicarà la relació entre Buñuel, Dalí i Man Ray arran de la seva complicitat amb els ideals surrealistes. Dalí i Buñuel es van conèixer durant la seva estada a la Residencia de Estudiantes de Madrid on forjaren una gran amistat. Això va fer que Dalí col·laborés en el guió de les dues obres de Buñuel. L´amistat, però, va quedar estroncada per l´aparició de Gala dins la vida de Dalí, el 1929, l´exili republicà del cineasta i l´acceptació del règim franquista per part de Dalí.

Una gran amistat
L´amistat de Dalí amb Man Ray ve de la mà de Marcel Duchamp a la dècada dels 30, època en què Duchamp els va presentar, encarregant-li, a Man Ray, que fotografiés diferents edificis de Gaudí per il·lustrar un article de Dalí sobre la bellesa comestible per la revista Minotaure.

Des de llavors, es va crear una amistat personal fins al punt que va intervenir en obres de Man Ray com 'El retrat de Joella' (1934) en què Dalí va pintar a sobre fent referència al seu mètode paranoicocrític.

El cicle es clourà el dimecres 9 de novembre amb la projecció de 'L´Âge d´Or', també de Buñuel.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook