Durant els dissabtes del mes de novembre, Figueres gaudirà de diverses activitats, actuacions, conferències i masterclasses amb la finalitat de dinamitzar la comunitat de dansa de la ciutat i rodalia, així com omplir Figueres d'arts del moviment. La temporada es basa en el principal objectiu d'Agitart, compartir l’experiència de les arts contemporànies i del moviment amb una àmplia audiència, proveint oportunitats per veure, participar i discutir sobre aquesta disciplina.

Nordansa comprèn de set activitats durant el mes de novembre, dirigides a diferents públics i a diferents espais de Figueres. Començarà el 5 de novembre amb l'espectacle interactiu familiar dirigit a nens de 2 a 4 anys Little Night de la Cia Imaginart (Catalunya) al Teatre Municipal el Jardí. La setmana següent, Toni Jodar ens aproparà a la història de la dansa amb Dansa Moderna i Contemporània, una conferència ballada acompanyada amb cava a la Sociedad Coral Erato a les 18:00h.

La temporada culminarà amb Degust: Tastets de dansa, una ruta de dansa on tres companyies professionals presenten tres peces curtes en tres bars icònics de Figueres. Començant al bar Lizard a les 21:30 h, amb la companyia de hip-hop Cia GetBak (Catalunya), que presentarà Aphorzimex One Self War, seguidament Amaia Elizaran (Pais Basc) amb la peça Raw a les 22:15h a El Pati. L'última peça -Bolero de la companyia Jesus Rubio Gama (Madrid)- es presentarà al Bar de La Cate a les 23:00 h i, en acabar, podrem gaudir d'una sessió de soul/funk/pop/house&more amb DJ Jaydeep (Tvinyl, París).

Masterclasses per a no-professionals

En col·laboració amb l'associació Som Dansa de Figueres, també hi haurà quatre masterclasses gratuïtes de diferents estils de professors professionals per a alumnes de les diferents escoles de dansa de Figueres i rodalia. Aquestes classes donaran l'oportunitat als estudiants d'aprendre de ballarins professionals i de viure i gaudir de nous estils i tècniques de dansa. Els professors convidats són: Diego Sinniger (Fusió Contemporània i Hip-Hop), Mathilde van de Meerendonk (Dansa Clàssica), Irene Pallàres (Hip-Hop) i Rachida Aharrat (Dansa Contemporània Oriental).

La temporada Nordansa està organitzada per la Companyia Agitart i compta amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa.

Sobre el Pla d'Impuls a la Dansa

En el marc del Pla Integral de la Dansa (PID), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Mercat de les Flors, el Festival Sismògraf, l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l'Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya, proposen dur a terme un pla d’accions específiques per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, crear ocupació de qualitat i fomentar una major difusió en l’esfera pública de la dansa i les arts del moviment.

Figueres forma part d'una de les iniciatives - Parelles de Ball - que consisteix en la realització d’accions artístiques de difusió i dinamització de la dansa a Catalunya. Es tracta de propostes on hi hagi un projecte compartit entre un artista o col·lectiu i diverses entitats d'àmbit local, on l'impacte sobre el teixit local sigui significatiu, no necessàriament lligat a un teatre.

Sobre Agitart

La Companyia de dansa amb seu a Figueres combina un conjunt d'activitats per compartir l'essència de la dansa contemporània amb un ampli públic, dotant-lo de l'oportunitat de veure, participar i opinar sobre la dansa. Des de l'any 2014, Agitart ha ofert un sòlid i consolidat programa de dansa durant tot l'any, a través de les activitats següents: Educació a través del programa Agitart'educa. Promoció a través del Agitart: Figueres es mou Festival Internacional de Dansa, Companyia Agitart i un programa de dansa d'alta qualitat al Teatre el Jardí de Figueres.