Aquest dijous, a les 21.00 hores, a La Cate, es projecta la pel·lícula 'L'última frontera' amb l'assistència del seu director Manuel Cussó dins el programa 'Refugiats, un drama actual' que organitza el Casino Menestral Figuerenc amb una àmplia programació que s'allarga fins el 16 d'octubre. 'L'última frontera' de Manuel Cussó-Ferrer evoca el viatge que va viure el filòsof jueu Walter Benjamin des de Banyuls de la Marenda fins a Portbou on arribà fugint dels nazis i on va morir el 1940. El film es projecta en col·laboració amb Cineclub Diòptria.

A propòsit de la pel·lícula, es fa també aquest divendres una taula rodona, amb la presència del director Manuel Cussó-Ferrer, l'actor Quim Lecina, que va interpretar el paper de Walter Benjamin i Anastasi Rinos, concultor de muntatge. L'acte serà a les 19.45, als antics jutjats.

La programació del cicle continua amb la mirada dels artistes sobre els exilis. Aquest dissabte a la galeria Ventós s'obre les portes d''Exilis llibres d'artista', una col·lecció de llibres creats per 25 artistes al voltant del tema. Per la seva part, el fotògraf Xavi Toral mostra a Caputxins imatges captades fa uns mesos al camp de refugiats d'Idomeni. La mostra s'inaugura el dilluns dia 3 d'octubre,

També a l'escenari dels Caputxins es representa aquest diumenge a les 17.00 hores l'obra 'La idea d'Europa'. Aquest és el títol d'un llibret de George Steiner que neix, a la vegada, d'una conferència impartida pel mateix autor, un dels pensadors més reconeguts del vell continent, al Nexus Institute d'Amsterdam. 'La idea d'Europa' també és un monòleg teatral adaptat per l'actor i productor Òscar Intente qui, alhora, dirigeix, produeix el muntatge

La peça, que dura una hora aproximadament, interpel·la a l'espectador sobre la identitat del fet europeu i sobre el pes de la història i la cultura europea. A més, l'obliga a fer-se preguntes i a reflexionar sobre conceptes importants com la raó o la justícia.