´Els nens dibuixen al món´, una exposició que recull els dibuixos que els infants de totes les edats han omplert els darrers anys les pàgines del diari especial del Dia Mundial de la Infància, s'inaugura el proper 5 d'octubre al Museu del Joguet.

Cada 20 de novembre, Dia Mundial de la Infància, el diari ARA ha convidat nens i nenes a il·lustrar totes les seves pàgines, una experiència pedagògica i periodística, feta amb la col·laboració de diferents escoles, centres d´educació en el lleure i entitats dedicades a la infància que avui recollim en aquesta exposició de les imatges dibuixades publicades i de diversos vídeos que mostren el procés d´interacció entre el mitjà i els infants i de creació.

Durant l´acte es farà una taula rodona per parlar de la mirada infantil sobre l´actualitat, una mirada neta de prejudicis, senzilla que va directa al cor de les notícies. La presentació anirà a càrrec de l´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, d´un representant del Consell dels Infants de Figueres i del director adjunt del diari ARA, Ignasi Aragay. Durant la xerrada ´Periodisme i infància´ es comptarà amb la presència de la coordinadora del suplement 'Criatures' de l´ARA, Aure Farran, el director adjunt del diari, Ignasi Aragay, la coordinadora d´Unicef Comitè de Catalunya, Quima Oliver, i la vocal de Girona del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Marta Pagès. Per assistir a la xerrada inaugural cal inscriure´s a través de:

promo.ara.cat/periodisme-infancia.

En el marc d´aquesta exposició, es vol seguir donant veu als menuts convidant-los a posar-se a la pell d´un director/a de diari. En una activitat autoguiada al Museu, se'ls demanarà que creïn la primera plana del diari. De ben segur, la seva mirada farà reflexionar el públic i servirà perquè els escolars de Figueres il·lustrin aquest 20 de novembre del 2016 el pròxim ARA dels infants.