El simposi del vidre català i mallorquí tindran dues seus successives, el dia 23, a França, i el 24, a Peralada, dins les Experiències Culturals de Peralada.

La conferència de França girarà entorn de la zona transfronterea catalana d’Alberes, on descobrirem les tècniques del vidre i les creacions antigues i contemporànies. I la de Peralada farà dues aportacions cabdals: el jaciment urbà del Born, Barcelona, tancat l’any 1917 i l’altra és bibliogràfica: la tesi doctoral publicada Ars Vitraria.mallorca (1300-1700). El Museu del Castell de Peralada facilita l’accés a la jornada del Rosselló, que serà gratuïta.

La primera de les xerrades que es fa a Peralada, va a càrrec d’Ignasi Domènec, llicenciat en Història de l’Art i Màster en Museologia. Miquel Àngel Capellà serà el ponent de la segona xerrada. És doctor en Història de l’Art i professor titular de l’escola universitària del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears. Les dues ponències giren entorn al món del vidre.

Visita i dinar

La jornada, a Peralada, clourà amb la visita a les col·leccions de vidre del Museu del Castell de Peralada a càrrec de Jaume Barra­china, conservador del Museu, i un dinar opcional.