22 de setembre de 2016
22.09.2016
40 Años
40 Años
Peralada

Peralada acull un simposi sobre el vidre català i mallorquí

Dins el cicle de les Experiències Culturals amb dues xerrades i una visita a les col·leccions de vidre del Museu del Castell

22.09.2016 | 18:18
Ignasi Domènec serà ponent a Peralada

El simposi del vidre català i mallorquí tindran dues seus successives, el dia 23, a França, i el 24, a Peralada, dins les Experiències Culturals de Peralada.

La conferència de França girarà entorn de la zona transfronterea catalana d´Alberes, on descobrirem les tècniques del vidre i les creacions antigues i contemporànies. I la de Peralada farà dues aportacions cabdals: el jaciment urbà del Born, Barcelona, tancat l´any 1917 i l´altra és bibliogràfica: la tesi doctoral publicada Ars Vitraria.mallorca (1300-1700). El Museu del Castell de Peralada facilita l´accés a la jornada del Rosselló, que serà gratuïta.

La primera de les xerrades que es fa a Peralada, va a càrrec d´Ignasi Domènec, llicenciat en Història de l´Art i Màster en Museologia. Miquel Àngel Capellà serà el ponent de la segona xerrada. És doctor en Història de l´Art i professor titular de l´escola universitària del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears. Les dues ponències giren entorn al món del vidre.

Visita i dinar

La jornada, a Peralada, clourà amb la visita a les col·leccions de vidre del Museu del Castell de Peralada a càrrec de Jaume Barra­china, conservador del Museu, i un dinar opcional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació

Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema